Panath Sabuth

 

Panath Sabuth. Hoikka ja kaunis, ääni kuin enkelillä mutta silmät muistuttivat kaivoa sillä en kyennyt erottamaan hänen täysin mustista silmistä mitään mikä viittaisi inhimillisyyteen ja siksi pelästyin aivan helvetisti hänen herättäessä minut vähän yli yksi, olin nukahtanut hieman aiemmin ja olin päässyt juuri syvään uneen joten nousin istumaan täysin tokkurassa ja kirosin unilääkkeiden vaikutusta. Panath´illa oli mustat, pitkät hiukset jotka oli palmikoitu taakse monimutkaisella tavalla joten poninhäntä muistutti jonkinlaista köynnöstä joka ulottui melkein ristiselkään asti.

Panaht istui myös ja ryhtyi penkomaan ruskeaa, nahkaista olkalaukkuaan joka näytti ainakin viisisataa vuotta vanhalta mutta uskon sen olevan vieläkin vanhempi. Katselin Panath`ia, jalkateriä suojasi jonkinlaiset varrelliset mokkasiinit jotka oli nyöritetty polveen saakka ja niissä oli upea, taidolla tehty helmiäiskoristelu. Hänellä oli yllään vaaleanruskeasta nahasta tehty pusero joka ylettyi lantiolle pusero oli täynnä jonkinlaista riimukirjoitusta tai vastaavaa, samoin kuin hänen housut jotka loppuivat polven alapuolelle ja paljastivat hänen jalkansa. Ne olivat vihertävät, pinta näytti suomuiselta vaikkei se ollut sitä, ikään kuin hänen jalkansa olisivat jotenkin tatuoidut mutta päättelin ettei niitä oltu tatuoitu, vaan jalkojen omituinen iho oli syntyperäistä. Ihmettelin koska se mitä pusero ei peittänyt, niin yläkropan iho näytti olevan paljon tummempaa, melkein mustaa ja ihon pinnassa kiemurteli monimutkaisia, hopean värisiä tribaaleja muistuttavia koukeroita ja koska pusero oli varsin väljä, en voinut olla huomaamatta että hänen daisareitaan peitti samanlainen kuviointi. Panath huomasi kun tuijotin hänen puseronsa kaula-aukon näkymiä, hän hymyili ja päästi omituista, kehräävää ääntä joka sai tällaisen hurskaan miehen kuin minä, hämilleen ja kirosin itseäni kun olin ollut typerä.


Yllätyin kun Panath kaivoi laukkunsa uumenista erikoisen pakkauksen koska olin varma että hän ottaisi sieltä esiin jonkinlaisia kidutusvälineitä tai vastaavaa.

Pakkaus oli noin viisitoista senttiä pitkä, seitsemän senttiä leveä ja suurin piirtein saman verran korkea ja sen sisällä näytti olevan jonkinlaisia pieniä, ruskeita levykkeitä. Hätkähdin toisen kerran kun Panath käsi minun hakea keittiöstä ”sen astian” koska tiesin ettei siellä olisi mitään ”astiaa” ja mietin että miten hän suhtautuisi kun palaisin keittiöstä tyhjin käsin.

Koitin könytä keittiöön mahdollisimman nopeasti sillä Panath oli kääntänyt tyhjän katseensa minuun eikä näin kuolevaisena jäänyt epäselväksi että ellen liikkuisi nopeasti, minun ei tarvitsisi liikkua enää koskaan.

Noustessani sohvalta ja en ajatellut äkillisten liikkeiden aiheuttamaa tuskaa enkä sitä helvetillistä, viiltävää kipua jonka omituinen, lähinnä kävelyn ja konkkaamisen risteytykseltä näyttävä etenemismuotoni aiheutti, ajattelin vain että minun on päästävä keittiöön mahdollisimman pian.


Päästessäni keittiöön hämmästyin koska keskelle ruokapöytää näytti ilmestyneen purkki joka oli pyöreä, ylä- ja alaosastaan kirkas mutta keskiosaa peitti nahkasuojus jossa oli saman tapaista riimukirjoitusta kuin Panath´in vaatteissa. Mikään ei viitannut purkin sisältöön. Mietin kuumeisesti että miten vitussa purkki oli päätynyt keittiön pöydälle sillä minä en sitä ollut ostanut, saati sitten laittanut mitään purkkia pöydälle eikä sitä ollut kukaan muukaan sinne laittanut. Otin purkin käteeni ja palasin olohuoneeseen missä Panath odotteli kärsimättömänä.

Palatessani keittiöstä selkä tuntui olevan kuin tulessa, valuin hikeä solkenaan ja ojensin purkin Panath´ille.

Dementiaa vai oletko noin helvetin tyhmä?” hän ärähti ja ojensi purkin takaisin.

Minulla löi tyhjää hetken aikaa mutta sitten tajusin että minun pitää avata purkki. Kansi tuntui olevan tiukassa ja vaikka kuinka yritin, en saanut kantta auki ja olin jo lähdössä keittiötä kohden hakeakseni apuvälineitä kun tunsin jonkun äärettömän kylmän ja limaisen tarttuvan käteeni. Se oli Panath`in kieli ja hän riuhtaisi purkin itselleen, naksautti sen auki ja asetti pöydälle.


Piemä puoli



Et sitten älynnyt tuoda ragania?!” Panath karjaisi ja näin kuinka musta, kaksihaarainen kieli työntyi suusta ulos. Tällä kertaa tunsin puhdasta, valkoista kipua raahautuessani uudestaan keittiöön ja olin varma että tämä on elämäni viimeinen yö. Keittiössä mietin kuumeisesti että mikä perkele ragan on, hetken ajattelin että kuinka paljon erilaisia astioita saisin kerralla kannettua olohuoneeseen lepyttääkseni tätä tuonpuoleisen edustajaa mutta ajatukseni keskeytyivät Panath´in paiskatessa minut keittiösopesta ruokailutilan puolelle. Maatessani lattialla kipu oli niin suurta että kaikki se mitä näin oli sumeaa ja vääristynyttä mutta sen tajusin että Panath veti laatikoita auki sellaisella voimalla mikä sai ne lentämään lattialle sisältöineen päivineen. Ihminen on omituinen, vaikka keittiössä tapahtuu jotain yliluonnollista, niin silti ajatuksissa vilahtaa että mitähän naapurit tuumavat tästä metelistä ja meneekö heiltä ilmoitusta isännöitsijälle. Lopulta Panath löysi lattialta jotain joka sopi hänen tarkoituksiinsa tai oli peräti ragan, vaikken uskonut että omistan sellaista. Samassa Panath tarttui käsivarteeni ja raahasi minut pitkin lattiaa olohuoneeseen heittäen minut kaaressa sohvalle.


Istu!” hän sähähti ja tunsin kylmän henkäyksen täyttävän koko olohuoneen. Hän repäisi pakkauksen auki ja katselin kun hän otti pakkauksesta yhden niistä pienistä levykkeistä, piti kädessään jotain mitä en ensin nähnyt mutta sitten tajusin että se oli lusikka ja hän näytti lusikoivan purkista jotain tumman punaista levykkeen päälle ja laittoi suuhunsa. Tätä toistui vajaan kymmenen kertaa jonka jälkeen Panath röyhtäisi ja olohuoneen täytti samanlainen haju kuin vanhoissa katakombeissa on, sellaisissa jotka on juuri avattu useamman sadan tai tuhannen vuoden jälkeen.

Hän työnsi pöytää pitkin sekä levykepaketin ja purkin minua kohti, mulkaisi mustilla silmillään ja käski minun syödä levykkeet loppuun. Samassa hän hävisi ilman minkään oven tai ikkunan aukeamista, ei savua eikä helvetin lieskoja tai mitään joita ajattelin tällaisen yliluonnollisen olennon poistumiseen liittyvän.

Katselin levykepakkausta ja purkkia pitkään, mietin että kun kerran Panath oli häipynyt, niin helvettiäkö minä terveyttäni uhmaan syömällä noin epämääräisiä eväitä. Toisaalta, Panath voi olla edelleen paikalla vaikka en häntä näekään joten en uskaltanut uhmata vielä varmasti veemäisempää kohtaloa ja otin käteeni yhden levykkeen.


Kaivoin lusikalla tätä epämääräistä mönjää koko lusikallisen sillä jos tämä on kerran viimeinen ateria, niin parempi varmistaa että lähtee kertaheitolla eikä jää kitumaan. Levykkeet tuntuivat kylmiltä ja veteliltä joten minun oli muutettava otetta jotta sain purkista otetun mönjän pysymään levykkeen päällä. Viimein kun kuoleman levyke oli valmis syötäväksi, tungin sen kerralla suuhun aiemmin mainitsemani nopean lähdön varmistamiseksi.

Heti kun musta mönjä ja levykkeet tavoittivat makuhermoni, aivoni ilmoittivat että kyseessä on Atrian ohukaiset ja Dronningholmin mansikkahillo. Tajusin että vaikka demoneista lähes joka kerta puhutaan jotain negatiivista, niin osaa ne helvetin kutaleet joskus yllättääkin. Kyllä yösyöminen on sitten mukavaa, siitä huolimatta että saa vain jämät mutta ainahan sitä voi ostaa lisää. Ajattelin sytyttää kynttilän Panath´ille mutta sitten muistin että pimeällä puolella se ei ole hyvä juttu, samoin kuin ei se jos asunnossa on paljon peilejä….

4 Kommentit

Mukavaa kun poikkesit!

  1. Meillä oli viikko sitten verilettuja, kun kaupassa sattui olemaan verta pakastealtaassa. Oli kyllä nameja <3

    VastaaPoista
  2. Yösyöminen on joskus mukavaa, minulla se tapahtuu vähän helpommalla tavalla : D
    Paistoin viime viikolla vanhimmalle lapsenlapselle lettuja. Sain niin hyvät kehut, joten ehkä ens viikonloppuna uusiks, jollei joku innostu väsäilemään kakkua tytön synttäreille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin on, yösyömistä ei voita mikään koska kaikki maistuu silloin paremmalta!
      Mä osaan paistaa jonkinlaisia lättyjä mutta en ole koskaan tyytyväinen niihin koska muistan aina millaisia olivat mummoni tekemät lätyt - niitä ei voita mikään!
      Jos innostut väsäämään kakun, niin laitappas kuva siitä sun blogiin että pääsen kuolaamaan 😁

      Poista
Uudempi Vanhempi