Hevosjuttuja ja munkkeja

 


Luostari on muiden toimiensa ohella osallistunut muutamiin hevosjuttuihin ja eilinen meni erään tällaisen projektin kustannusten laskentahommissa. Tosin laskelmat pitää tarkistaa vielä tänään toisen kerran ja huomenna kolmanteen kertaan koska ajatustoiminta ei vielä tässä kunnossa ole ihan täydessä terässä. Eniveis, mikäli materiaalikustannukset ja työn osuus ovat sellaiset että rakennuttaja hyväksyy ne, niin sitten projekti toteutuu kolminkertaisena. Kyseessä on nimittäin sellaisten tuulisuojien tekeminen, tulevat aitauksen ja sen reunassa kasvavan metsän rajalle. Laidun, tai oikeammin laitumet ovat aika hemmetin isoja joten suunnitelmana on toteuttaa suojat elementteinä, jo pelkästään sen takia ettei laitumella luonnollisestikaan ole sähköä ja elementtirakentaminen minimoi sähkötyökalujen käytön. Ensi viikon lopulla sitten tiedetään tuleeko ne tehtäväksi vai ei. Laskelmien lisäksi suojista pitää tehdä läppärillä havainnekuvat.

Tässä on viimeisten kolmen, viiden vuoden aikana oppinut hevosista ihan uskomattomia asioita, siis sellaista mitä ei tällainen tavan ihminen tule ajatelleeksi. Sitä on jotenkin kuvitellut hevoshommia paljon yksinkertaisemmiksi mutta itse asiassa ne ovat kaikkea muuta ja ei ehkä ihan niitä halvimpia juttuja, varsinkin kun hommaa pyöritetään isommassa mittakaavassa. Sama kai se on kaikkien elikoitten kanssa.


Myöhään illalla kammiooni tuotiin munkkeja joita munkit olivat paistaneet. Jonkinlainen paradoksi sillä täällä ei harrasteta kannibalismia eivätkä munkit olleet kieritelleet ketään parilalla ja nyt kun tälle tielle lähdettiin, niin munkit kertoivat että heillä oli käynyt hyvä munkki munkkien paistamisen kanssa koska ne eivät olleet jääneet raaoiksi eivätkä paistuneet liikaa. Veli Jukatov mainitsi myös että nuorempana kun vietti synnillistä elämää, hänen tuli usein katseltua nuorten naishenkilöiden munkkeja. Uskalsipa tuo paskanakkeli vielä väittää että hän on yhdessä vaiheessa elämäänsä asunut munkkivuoressa mutta koska satun tietämään että hän on asunut toisella puolen maailmaa, käskin hänen tekemään ylimääräisiä katumusharjoituksia koska täällä ei perkele valehdella eikä puhuta paskaa


Sanonta


Munkit olivat oikein hyviä ja hilloa niiden sisällä oli niin paljon että sitä olisi riittänyt Uotilan lapsillekin, olkoonkin ettei kyseinen Uotila tai hänen kaimansa liity mitenkään luostarin toimintaan.

Leilan tapauksen jälkeen on pohdittu vanhimpien kanssa pitäisikö valvontakameroita lisätä niin, että niitä asennettaisiin jo luostariin johtavalle tielle ja vuoren juurella olevien rappusten alapäähän. Täällä kun on ollut paljon levottomuutta eritoten nuorten munkkien keskuudessa jotka ovat eläneet vasta viisi, kymmenen vuotta selibaatissa eivätkä ole vielä tottuneet tähän askeettiseen elämään. Naiset kun ovat luojan luomista olennoista niitä jotka saavat muut – lajista riippumatta – sekaisin ja helposti. Paras vertaus lienee elohopea, periaatteessa tietää kuinka pitäisi käsitellä mutta käytännön puolella homma menee mahdottomaksi. Ei sillä etteikö naiset olisi mukavia koska sitähän he juuri ovat, vaan totuus on ettei vastakkaisen sukupuolen ajatus ei toimi sillä nopeudella kuin naisten ja siitä seuraa ongelmia. Valvontakameroihin palataan myöhemmin, niitä kuitenkin tilattiin parisenkymmentä ens alkuun + muita alan tarvikkeita.


Muuta ihmeellistä täällä ei ole tapahtunut, vähensin antibioottien määrää ja nyt on alkanut pysymään safka paremmin sisällä mikä on hyvä asia. Tänään pitää pestä koneellinen pyykkiä ja jos vaikka jaksaisi imuroida, niin alkava viikko lähtisi paremmin käyntiin.





7 Kommentit

Mukavaa kun poikkesit!

  1. Olipa mukava yllätys, kun olet kommentoinut blogiani eli olet siis tullut takaisin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, mä tulin takaisin jokunen päivä sitten. Olen käynyt lukemassa muutamaa sun aikaisempaa postausta ja kommentoinutkin niitä, mutta jostain syystä ne ei näy vaikka olen kirjautunut WordPressiin. Tänään huomasin että siellä oli ollut muillakin samoja ongelmia joten ne tiedä missä mättää.

      Poista
    2. Jep, kommentointi on viime aikoina tökkinyt yhdessä sun toisessa blogissa, harmillista. Tsekkaan roskaviestit kyllä päivittäin, eikä sielläkään ole näkynyt kommentteja. Toivottavasti bugit korjaantuvat aikanaan.

      Poista
  2. Mä olen kerran saanut sellaisen kotitekoisen munkin jonka sisällä oli hilloa ja leipurinkermaa = oralgasmi 😁

    VastaaPoista
Uudempi Vanhempi