Lokikirja 08.10.2023

 

01.30:

Järjestänä toiminut veli Tsikopolous kuullut helvetillistä huutoa kylpytiloista ja mennyt tarkistamaan asian. Kyseessä oli ollut isä Pathurstian joka oli koettanut tehdä brassivahausta itselleen kärpäspaperin avulla. Veli Tsikopolous säikähtänyt näkyä, väittää luulleensa isä Pathurstiania munkin päällä varustetuksi mustekalaksi johtuen useista kärpäspapereista jotka roikkuivat hänen genitaalialueeltaan ja tämän johdosta lyönyt isä Pathurstiania raamatulla. Myöhemmin, tilanteen selvittyä veli Tsikopolous sekä isä Pathurstian olivat saaneet liotettua kärpäspaperit irti tärpätillä. Hysteerisen kiljumisen takia koko luostari herännyt ja tilanteen vakavuuden vuoksi nuoremmille munkeillle tarjottu kriisiapua ja vanhemmille jaa vähän hyviä juustoleipiä med juhla mokka.


07.15:

Luostariin toimitettu seitsemänsadan Wassala Interiörin paskapaperirullan sijaan 700 kiloa Wasabia, luostari vaihtaa alihankkijaa.


13.46:

Luostarin urkuja soittanut, vanhaakin vanhempi isä Gugunobolitsev (in memoriam) oli vetänyt ns. viimeisen biisinsä eli kuollut urkujen äärelle joten iltapäivän rukoushetki mennyt viivakoodiksi. Koulutetaan uusi urkuri ja luostari järjestää vallan stanan prameat hautajaiset. Budjetti about 48.000,-


15.00:

Iltapäiväkahvihetkenä huomattu että luostarin keittiöön oli päässyt tunkeutumaan Euroshopperin kahvia, suoritettiin välittömät manaukset (kolme kappaletta) sekä katolisen kirkon mukaiset muut, välttämättömät häätötoimenpiteet ja poltettiin ruokakomero maan tasalle. Keittiön ovelle määrättiin neljä munkkia rukoilemaan ja 12 munkkia lähti puutavaran hakuun. Uusi ruokakomero pystytetään mahdollisimman nopeasti saastuneen, epäpyhän ruokakomeron tilalle. Onneksi oli inventaariopäivä eikä ruokakomerossa ollut prkleellisen, itsestään Belsebubista lähtöisin olevan halpiskahvin lisäksi paljon muuta. Mainittakoon vielä että demoninen E-shopper oli naamioitunut Saludoksi. Loppuvuorokauden tehostetut rukoushetket.



17.22:

Kanadalaisia, jotain uskontoryhmittymää edustavat heppelit tulleet kauppamaan luostarin porteille ”Wake me up early on the morning”-nimistä julkaisuaan mutta heidät käännytettiin takaisin. Luostariin tulee paljon lehtiä emmekä kaipaa polentan tuoksuista, ruokahalua herättävää aviisia sillä täällä on tarpeeksi ylipainoisia munkkeja. Toisekseen, Luostarin Sanomat on ainoa varteenotettava uskonnollinen julkaisu mitä tulee sanomalehtipuolelle.


20.44:

Munkit valittavat että suihkuista tulee pelkkää kylmää vettä. Suoritetuissa tarkistuksissa huomataan että kellarikerroksen boilerhuoneessa missä sijaitsee puilla toimiva lämminvesivaraaja (12000 litraa), makaa lämmitysvuorossa ollut noviisi Nermetialainen yltä päältä savussa ja tajuttomana. Noviisin tullessa tajuihinsa, tämä kertoo sytyttäneensä pesän "äreän hajuisella nesteellä”. Tarkistetaan vuoropäiväkirja ja todetaan edellisen lämmitysvuorolaisen olleen isä Hemriläinen, joten kyseessä on ollut häneltä unohtunut pirtupullo. Kyseisen tuotteen nauttiminen lämmitysvuorossa kielletään.


22.00:

Päätetään järjestää munkeille ns. kovan päivän ilta ja grillataan heille makkaraa, jotta saadaan syötettyä ylipäiväyksellä olevat sirvakat pois luostarin kirjanpidosta ja vältetään tappiot. Varaudutaan kuitenkin siihen että huomenna luostarin putket ovat kovilla ja määrätään kaksi putkimiestaitoista munkkia hälytysvuoroon.


23.58:

Viimeinen kellonsoitto ja luostarissa alkaa yö.


PS. Lisäsin blogin oikeaan alalaitaan "takaisin ylös" - painikkeen.









13 Kommentit

Mukavaa kun poikkesit!

  1. Törmäsin tässä lauantai-aamuna aivan jäätävän pahaan kahviin aamiaisella Vierumäen matkakeitaassa. Se oli sekä mautonta että kammottavaa ja yleensä pystyn kyllä juomaan ihan mitä tahansa kuravettä, mutta nyt en voinut. Yhden suullisen jälkeen vaihdoin teehen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus sitä saa todella pahaa kahvia, varsinkin joissain pienemmissä paikoissa missä kahvia ei mene ja se makaa pannulla. Sellaista ei pysty juomaan vaikken minäkään mikään ronkeli ole.

      Poista
    2. Mä aina vertaan siihen, kun aikoinaan opiskelupaikan ruokalassa piti juoda kahvi purkan kera, että se meni alas ja tämä kyllä voitti senkin kaameudessaan. Mun mielestä on taito sekin, että osaa keittää juomakelvotonta kahvia.

      Poista
    3. Jessus mutta sulla on ollut rajuja kahvitteluhetkiä kun purkkaa on pitänyt käyttää apuna 😁
      Joo, tunnen yhden joka keittää niin överiä kahvia ettei sitä pysty juomaan mutta tää tyyppi vetää sitä pari, kolme pannullista päivässä.

      Poista
    4. Puskissa; käytä seuraavaksi Heinolan ABC:tä, sieltä saa yleensä juomakelpoista kahvia. Tai vieressä olevaa Heilaa.
      Kahvista on parikin -ainakin suvun - nauruhermoja kutkuttavaa tarinaa:
      Isäni ja äitini olivat joskus 70-luvulla olleet naapurin isännän syntymäpäiväjuhlilla. Jonottivat kahvia ja kaakkua ja siinä jonottaessa isä oli kuiskaten kysynyt äidiltäni "Onks tää kahvia vai teetä, laitanko mä tähän maitoa". Varakas talo, mutta kahvi oli laihanlaista.
      Enoni on aina ollut sitä mieltä, että liian vahvaa kahvia ei voi ollakaan. Kylässä kyllä juo mitä tarjotaan mutta sisarelleen eli äidilleni, oli kerran tuumannut "No olishan mulla kahvinporoja ollut, kun vaan olisit sanonut", kun äiti oli vahingossa keittänyt, omaankin makuunsa, turhan laihaa kahvia.
      Meillä juodaan murukahvia, sekin perittiin A-nopilta 😅

      Poista
    5. No hittolainen, itsekin juon Juhla Mokan kofeiiinitonta kahdesta syystä; se on paremman makuista ja halvempaa joten siinä on hyvät puolensa. Tosin olen kyllä viime aikoina tehnyt sekoituksia juurikin Juhla Mokalla eli pannut puolet normaalia ja puolet kofeiinitonta purkkiin ja sekaisin vaan. Ihan jees maku ja saa aamulla sydämen käyntiin.

      Toi mitä kerroit suvusta, on hauskaa koska usein on niin että toinen tykkää todella styrkasta sufeesta ja toinen juo - no - teetä 😁

      Poista
    6. Mä join 15-vuotiaaksi asti kahvia, ihan pikkulikasta asti; pentuna piti saada mummolassa aina pullamössöä.
      Sitten lopetin kahvinjuonnin kokonaan kuin seinään ja aina olin se jota varten piti keittää vettä ja "kyllä meillä pitäis jossain olla teepusseja" ja pöytään iskettiin Liptonin keltasta 😄. Ei siinä mitään, kelpas mulle kyllä. Viistoista vuotta join teetä ja sitten ajattelin, että no onhan tää nyt noloa kun mä oon aina joka paikassa se ainoa, joka ei juo kahvia, kai sitä voi opetella juomaan uudestaan. Ja vieläkin, vaikka oon juonut sitä jo, mitä tästä nyt tulee, reilusti toistakymmentä vuotta, ei nyt lasketa niin tarkkaan... niin ihmettellään "ai sä olet ruvennut juomaan kahvia, etkös sä enää juokaan teetä, ja mä kun ihan sua varten.." Voi pyhä jysäys ja munkit päälle!

      Poista
    7. Älä muuta sano!
      Kyllä tuossa ajassa ihmisten pitäisi jo oppia, meinaan toistakymmentä vuotta on sentään hiton pitkä aika. Mä muistan pullamössön, se oli taivaallista varsinkin talvella.
      Mä en ole juonut teetä intin jälkeen (-85) koskasilloin juotiin sitä armeijan mitä lie paskaa koko ajan, ainoastaan keskiviikkona ja sunnuntaina oli mahdollisuus saada kahvia ja voi että se maistui hyvälle vaikka oli täyttä kuraa 😁

      Poista
    8. Erimiehet ei kuulemma tuona vuonna saaneet kahvia ollenkaan 😉 Tai no, sai ne sitten kuulemma Merisotakoulussa, mutta alokasaikana joivat teeeeeeetä. Kauheasti hämmästyin tollasta kidutusta, mutta niin vaan kasvoi miehiä ilman kahvia teistäkin

      Poista
  2. Pöllölle; oon juonut kahvia jostain alle kouluikäisestä saakka, aiemmin maidon ja sokerin kanssa ja sitten pelkän sokerin ja nyt viimeiset 15v mustana.

    Meillä äitini serkku keitti niin laihaa kahvia, että se näytti laihalta teeltä. Mä juon kyllä molempia lajeja.

    Apotille; Mä en yleensä juo Juhlamoskaa enkä muita vaaleita, mä tykkään eniten nyt Löfbergin Karismasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löfbergin sufeet on hyviä, varsinkin se keskimmäinen versio (nimeä en muista). Punainen on hieman liian äreää jatkuvaan käyttöön mutta kyllä sekin silloin tällöin menettelee.

      Poista
  3. Kylmä suihku toimii kesällä vaikka joka päivä, mutta ei kyllä tähän aikaan vuodesta. Suosittelen pirtumunkille vain kahvia, jottei tulevasta syksystä tule hytisyttävää ;-) Itse olen siirtynyt pelkästään kofeiinittomaan kahviin, onneksi juomamäärät on pienet, sillä paketin hinta repii aina sydäntä (Jacobs-luostarin jauhamaa).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä kahvista, munkit saisivat lopettaa koko pirtutouhun!
      Mitä kahviin tulee, niin itse olen siirtynyt äskettäin JuhlaMokan kofeiinittomaan versioon, eräässä kalliissa pikkukaupassa se oli 4.29/5000gr ja uskoisin että se on täällä kaupungissa vielä halvempaa. olkoonkin että se Löfbergin vaalea on hyvää ja suht halpaa joten aika usein tulee tehtyä miksejä.
      Pyydän muuten anteeksi, vaihdoin blogipohjaa ja sun blogisi tippui lukulistalta pois mutta nyt asia on korjattu 😁

      Poista
Uudempi Vanhempi