Väsymystä ja toppahousut helvetistä

 

Pari vuorokautta on mennyt lähes samoilla silmillä, olen hoitanut asioita ja hypännyt fysiatrin sekä lekurin tykönä, kaikki sitä samaa vanhaa pashaa. Lekurin kanssa meinasi mennä väittelyksi kun väsymykseltäni nuokuin vastaanotolla, hääp äityi kysymään että olenko mä ottanut jotain, ei se viinaa epäillyt vaan sitä että olen ottanut kipulääkkeitä yli sallitun. Vastasin että no en, pikemminkin tässä on kyse päinvastaisesta eli en saa nukutuksi kivuiltani mihin hän taas ne vanahat jaarittelut siitä ettei kipulääkitystä voi nostaa etten vaan tule riippuvaiseksi. Sanoin että tietyllä tapaa olen jo koska ilmankaan en tule toimeen ja väsymys tekee elämästä helvettiä, se huomattiin haasteessa ettei pää pysy enää mukana järjellisessä toiminnassa.


Tänään kuitenkin tartuin pitkään roikkuneeseen projektiin ja päätin fiksata toppahousuni. Normaali persjalkaisen painajainen, vaikka ostat kiinalaisten mielestä sopivat, niin punttia on about puoli metriä ylimääräistä, samoin lahkeen leveys on yksi allekirjoittaneen jalka + madagaskarin pingviini.

Ei muuta kuin ompelukone tulille, puntit nurinpäin ja merkkaamaan lahkeen pituutta. Kolmea varttia myöhemmin puntit ovat hyvässä mitassa ja onnittelen itseäni, ajattelen jopa että olen maailman luokan ompelija. Virhe. Kun olen saanut kavennusmerkit valmiiksi ja aloittanut ompelemisen, ei mene kovinkaan kauaa kun vanha Yatsumaniani vai mikä lie pysähtyy. Saatanallinen söherö, alalankaa on rytyssä niin paljon että sitä riittäisi Uotilan lapsillekin joten ei muuta kuin ratkomaan ja uusi yritys. Tällä kertaa menee hyvin, hieman liiankin kevyesti ja saan todeta puntin loppuun päästyäni että nyt ei sitten ollut alalankaa ollenkaan. Tunnetila nimeltä kevyt kenttävitutus alkaa nostamaan päätään. Puolaan uuden alalangan, survon sen hemmetin kotelon paikoilleen ja strarttaan. Ensimmäiset kymmen senttiä sujuu hyvin, sitten Yamamoto päättää että nyt loppuu kapitalistin puntin ompelu ja katkaisee neulan jonka toista puoliskoa etsin yli tunnin. Uusi neula ja startti, Yatsupatsu ei suostu hievahtamaankaan ja joudun ottamaan mäkilähdön. Kone nytkähtää liikkeelle, etenee polven korkeudelle ja pysähtyy. Taas sama alalanka hässäkkä ja näyttää siltä kuin puntilla olisi varsin ryhtevä afro. Vielä kerran ratkominen, yksi neulan katkeaminen ja ihme söherö kunnes soitan tutulle ompelijalle ja tilaan häneltä punttien kaventamisen.


Ompelukone


Nämä tällaiset ovat tuiki tavallisia tilanteita joita tulee kun unet jää vähälle, sillä lisämausteella ettei hermot pidä sillä tuosta ylläolevasta jäi pois raivokohtaukset joiden aikana kuului jopa hysteeristä kirkumista, eräiden onpeluvälineiden heittelyä ja joka lopulta päättyi siihen että keittiön nurkassa nähtiin nyyhkyttävä ihmisraunio. No ehkä hieman lapin lisää mutta joka tapauksessa hermot on kovilla kun yrittää eikä hommasta tule mitään. Ei toki ole kokonaisuudessaan unen puutetta, sillä taitojen puoli on myöskin puutteellinen mutta mitään ei opi jos ei tee, sama kuin kalkkunan kanssa. Olkoonkin että se linnun perse on syöpynyt mun verkkokalvoille ikuisiksi ajoiksi. No, keskiviikkona vien toppikset remonttiin ja saan ne jo viikon lopulla eli kaikki ok. Sittenhän alkavatkin jo helteet joten helvettiäkö minä toppahousuilla.



8 Kommentit

Mukavaa kun poikkesit!

  1. Aikuisia ihmisiä - miehiä varsinkaan - en neuvomaan rupea, ainakaan pyytämättä, mutta ihan vain vink vink, mites huolto? Auttoi henkiin A-nopin perintökoneen jolla oli samoja oireita ja joka olis aiheuttanut samoja tiloja jos oisin ollu yksin kotona.
    Ompelukoneet on pirun keksintö käd..entaitajille 😏😉

    Ja muista: se mikä pitää kylmän pitää myös lämpimän eli kyllä toppahousuja helteilläkin voi käyttää 👍🥰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä neuvoja otetaan vastaan, ne ovat aina tervetulleita!
      Olen sen koneen putsannut ja öljynnyt kun hommasin sen, tosin taitaisi olla aika tehdä se uudestaan vaikken ole sitä paljoakaan käyttänyt, mitä nyt silloin tälllöin housujen fiksaamiseen ja sen sellaiseen.

      Totta tuo viimeinen ja siksipä villasukat kesällä (ei siis muita sukkia) ovat ihan parhaat!

      Poista
  2. Toi on niin tyypillistä, siksi en ompelekaan juuri koskaan juuri mitään. Nyt se ei oo niin vaarallista kun on verenpainelääkkeet käytössä, mutta aiemmin oli kyllä aneurysman repeäminen siinä ihan hollilla aina kun koneen ääreen istui.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla menee kans hermo turhan helposti näissä ompeluhommissa mutta se lienee suurimmaksi osaksi turhautumista omaan itseen ja taitamattomuuteen. Rauhallisesti hommat onnistuis paremmin.

      Poista
  3. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa, kun olen ollut vähällä hakea kirveen ompelukoneen kaveriksi. Onneksi mies on osannut huoltaa konetta, joten se toistaiseksi toimii (jopa melko hyvinkin).

    Ompelija on hyvä ratkaisu kyllä myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ompelukoneet ja niillä ompeleminen ovat pelkkää haastetta kun saa koko ajan pelätä ties minkä asian puolesta. Kyllä ohuempien kankaiden kanssa pärjää joten kuten mutta annas olla kun mennään vahvempiin.

      Poista
  4. Tuntemattomia ovat ompelukoneiden tiet. Langan säätö voi olla pielessä tai sitten Pöllön veikkaamaan huolto olisi paikallaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä veikkaan sitä langan säätöä, en tajua kaikkia niitä ohjelmia ja miten se lanka säädetään.

      Poista
Uudempi Vanhempi