Lyhyt tilannekatsaus

 

Vihdoinkin täällä!

Kävi nimittäin niin, että vanha läppärini sanoi sopimuksen irti ja koska nyt on meneillään yksi projekti, niin en ole oikein ehtinyt ostoksille ennen kuin eilen jolloin hommasin uuden HP:n W11 käyttöjärjestelmällä ja jota pääsen vasta nyt testaamaan. Hyvin tuntuu toimivan ja toivottavasti kestää taas jokusen vuoden. Meneillään on siis nyt tämä projekti joka kestää maanantaihin ja voin kertoa että on ollut todella kylmiä kelejä, vaikka pakkasta ei ole kuin aste tai kaksi, niin helvetinmoinen tuuli varmistaa jäätymisen sielua myöten. Ei mukavaa ollenkaan. Unien vähyys on pirunmoinen riesa eikä siihen auta mitkään maailman unilääkkeet eikä tilannetta paranna se, että kun pääset illalla kotiin, niin käyt kuumassa suihkussa, syöt ja urvahdat sohvalle pariksi tunniksi tai jopa kolmeksi jos oikein huonosti käy. Se tietää yhdessä kiputilojen kanssa sitä ettei yöllä todellakaan tartte nukkua.


Mutta se noista maallisista ongelmista. Luostarissa elämä jatkuu ennallaan, tietysti menossa on suuret valmistelut kuolleiden päivää varten, olkoonkin että sitä vietetään täällä meillä kuluvan kuukauden lopulla vaikka muistaakseni ko. päivä/yö on 1.-2. marraskuuta. Siis tämä meksikolaisversio, korjatkaa jos olen väärässä. Tästä päästäänkin siihen että joulu on kuulkaas ihan kohta. Joulunpyhien aikaan erakoitumiseni on entistäkin eristäytyneisempää sillä aloitan joulun about 20. päivän tienoilla jolloin pistän molemmat puhelimeni kiinni ja avaan ne vasta toinen tammikuuta. Okei, moni pitää moista touhua pimeenä mutta minä todella pidän kun saan olla täysin rauhassa. Systerit, joilla on omia, täysikasvuisia lapsiaan, viettävät joulua tahoillaan ja koska me emme muutenkaan pidä juuri yhteyttä, niin riittää kun toivottelen heille joulut ennen täydellistä hiljaisuutta. He ovat tottuneet monen vuoden kokemuksella tähän ja hyväksyneet tämän käytännön.


Talvirenkaatkin tuli laitettua alle, näillä selkosilla on tullut melkein joka päivä hieman lunta joka on kuitenkin ollut kevyttä pakkaslunta joka on päivän aikana sulanut pois. Mustaa jäätä sen sijaan on paljon, ja niinpä onnistuin saamaan pakuni poikkiluistoon yksi aamu kun ajelin töihin. Vesistön ylittävän sillan jälkeen alkaa pieni nousu ja vaikka ajelin tasaista vauhtia, niin yhtä äkkiä auto vaan heilahti poikittain ja se kyllä säväyttää. Onneksi ketään ei tullut vastaan, olkoonkin että pysyin omalla kaistalla mutta tuollaiset jutut väistämättä vaikuttavat vastaantulijoihin jotka saattavat tehdä äkkinäisiä liikkeitä ja sitten sitä ollaankin pulassa. Toivottavasti tuo jäi talven ainoaksi luisteluksi koska musta jää on siitä pirullista että siinä kuljettaja muuttuu täysin matkustajaksi eli oikeastaan mitään ei tehtävissä mikäli vauhtia sattuu olemaan kohtalaisesti. Siksipä toivotan teille kaikille turvallisia kilometrejä.

Tässä tämä lyhyt katsaus, kirjoittelen paremmin jahkas saan munkit ja muut järjestykseen täällä luostarissa.



9 Kommentit

Mukavaa kun poikkesit!

  1. Mä jo täällä pohdin mihin olet paennut..
    Yllättävää kyllä, en huomannut lehdissä "talvi yllätti autoilijat" -uutisia, vaikka meidänkin piha oli torstaiaamuna valkoinen, kun tukka pystyssä hiippailin aamupalalle.
    Ei yllättänyt edes meitä, jotka olimme varanneet kaupungista ajan renkaidenvaihdon pakuun - siihen ei meidän hiekkapihalla kaksi puolikuntoista millään motonet -tunkilla renkaita vaihda.... No, onneksi se vähäinen lumi suli, alkumatkan tiet oli vain märkiä mutta sulia ja kannaksen kohdalla jopa jo kuivia vaikka aina hirvittää siltojen kannet ja pahimmillaan kovalla tuulella voipi jopa heittää vettäkin tielle.
    Nyt on turvallista ajella ja päästään ensi viikolla testaamaan, miten nastat uppoaa tuoreeseen asvalttiin - kauhiast hämmästyttiin, kun käytiin toisessa suunnassa kylillä ja olikin vedetty koko kylän läpi uusi asvaltti, jotta kuopat oli saatu peitettyä. Ei ollu enää pujottelurataa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä aina toivoo että asiat sujuisivat hyvin mutta ei. Toinen juttu on se että tunnit vuorokaudessa ei tunnu riittävän ja se on varsin raivostuttavaa koska siitä ei voi oikein syyttää kuin itseään.

      Hyvä että saitte talvirenkaat alle, olkoonkin että nykyiset sääennusteet kertovat kuun vaihteen olevan varsin lämmin (+5 astetta), niin parempi varoa kuin katua. Talvirenkaat on halpa henkivakuutus ja mitä säähän tulee, niin se voi olla ihan mitä tahansa kuun vaihteessa, minen oikein luota noihin ennusteisiin.

      Poista
    2. Tuosta eilen puhuttiin; halvemmaksi tulee vaikka joutuisikin ostamaan talvirenkaat vähän useammin kuin jos odottaisi siihen kuuluisaan viime tippaan. Mursu oli aikanaan itse lähes 10 vuotta rengasalalla töissä: pinnoittamassa lähinnä raskaan kaluston renkaita ja myöskin jonkun verran nastoittivat h-auton renkaita. Sanoi, että sieluun sattui, kun asiakkaat kokeili betonilattialla uusia nastarenkaita "kylläpä liikkuu kevyesti" - ja pyöritti renkaita paikallaan 🤦‍♀️
      Mursulla (kuin myös aikanaan mulla) ajotyyli muuttuu kun alla on talvirenkaat, vaikkei vielä olisi talvikelejäkään, on ajotapa hiljaisempi ja varovaisempi, kaiken kaikkiaan nastoja säästävämpi.
      Mutta mehän ollaankin se "ihmeaviopari" 🧙‍♂️🧙‍♀️ - kaiken tietävä, kaiken osaava - ainakin omasta mielestämme 😂

      Poista
    3. Totta, hyvät talvirenkaat ovat hengenpelastajia ja tuo mitä sanoit ajotyylistä, niin minäkin pidän talvisaikaan paljon pidemmän välin edellä menevään koska paku on raskas eikä pysähdy niin kuin kesällä. Kaiken lisäksi ihmiset tekevät varsin äkkinäisiä liikkeitä varsinkin kaupunkiliikenteessä joten tarkkana saa olla.

      Poista
  2. Oma läppärini käynnistyy hitaammin aamu aamulta, mutta kun se pääsee vauhtiin, jaksaa toimia yhtä sutjakasti kuin ennenkin. Ikää tällä on jo seitsemän vuotta, hirvittää ajatella, että joutuu hankkimaan uuden joskus.
    Windows 11 toimii siis hyvin? Tässä minulla on kymppi.

    Musta jää on syvältä, hyvä, ettei käynyt pahemmmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotkut läppärit ovat sitkeitä, mulla oli yksi josta kului näppäimet lähes olemattomiin, toisin sanoen kirjaimet hävisivät ja kaikki näppäimet olivat lievästi koveria mutta se jaksoi toimia. Vaihdoin siihen kevyen Linuxin käyttöjärjestelmän ja se on saanut viettää eläkepäiviä "varakoneena".

      11:nen toimii hyvin ja uudessa Bingissä on loistavia ominaisuuksia, mm. näytön pystyy jakamaan ja hakukone on halutessa selaimen sivussa omana palstanaan. Nopea kokonaisuus jota ei voi kuin suositella.

      Poista
  3. Aika raikastahan tuolla Erelä-Savossakin oli, mutta kerrospukeutuminen on se juttu 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon sen. Kerrospukeutuminen on A ja O, itse olen käyttänyt omasta pukeutumisestani (varsinkin projekteissa) nimitystä "seitsemän paidan" - ihme joka toimii, lähes saman verran raappa - ja välihousuja 😁 mutta siviilissä pukeutuminen on toki astetta kevyempää.

      Poista
  4. Täällä etelässäkin alkaa olemaan kevyt riite järvissä. Talvirenkaat on kakkosautoon haettu varastosta, isompaan kieliin on varattu Renkaanvaihto vasta reilun viikon päähän, kun aikaisemmin ei saanut. No, onneksi tuohon kakkosautoon ne vaihtaa itse näppärästi, jos toisella ei voi ajaa ja sitten toivoa, ettei kahdelle autolle oo just silloin käyttöä.

    Sulla on upea, selkeä layout blogissa, on ihanan helppolukuinen.

    VastaaPoista
Uudempi Vanhempi