Ab imo pectore!



Okei, okei...ei ehkä olisi pitänyt ryhtyä tähän mutta paljon on virrannut vettä Po – joessa Luostarin lopettamisen jälkeen ja koska olen olen saanut apua eräältä taholta mitä tuli luostarin jälleenrakentamisen suhteen, niin tässä sitä ollaan. Tiedän että monikaan ei ehkä, tai peräti ei varmasti hyväksy asiaa mutta sille minä en voi mitään.

Toinen syy on se, että terveyden tilani on näiden noin 7:n vuoden jälkeen siinä tilassa, että toisinaan tuntuu kuin kävelisin kohti Varjojen Maata, tuota kirottua tai siunattua paikkaa jonne me jokainen joskus päädymme.


Luostarissa on hiljaista, meitä ei ole täällä enää jäljellä kuin vanha veljeskunta eli 70 munkkia joista 54 on antanut vaitiololupauksen joten läpän heitto jää vähemmälle ja sitten on nuori veljeskunta eli 46 munkkia, jotka  periaatteessa tehneet valansa mutta lupausten pitämisen suhteen on vähän niin ja näin, ainakin tässä vaiheessa kun suurin osa on ollut melko vähän aikaa, about kymmenisen vuotta. Voitte uskoa että raippaa laulaa ennen iltarukoustilaisuutta mikä toisaalta häiritsee, koska hiljainen valitus häiritsee koko iltarukousta kaikkine lätinöineen. No, minkäs teet sillä aika on kortilla eli suomeksi sanottuna päivät menevät pellolla ja muissa askareissa. Toisaalta, oppivathan nuoret penteleet olemaan hiljaa, ei se ota enää kuin palttiarallaa toisen vuosikymmenen.


Täällä alkaa olla näin vuosin melko helvatan holotna, vaikka polttopuuta on niin paljon että sitä riittäisi Uotilan lapsillekin mutta tämän kivikasan lämpimäksi saaminen kestää kahdesta kolmeen kuukauteen. Sen jälkeen onkin kuin huonosti lämmitetyssä saunassa mutta hyvänä puolena mainittakoon ettei kaavun alla tarvitse pitää kuin boksereita. Tosin vanhemmat kävyt eivät pidä niitäkään ja kiusallisilta tilanteilta ei voi välttyä. Tunnelma on kuin norjalaisessa turskan savustamossa if you know what i mean.



Luostari on valmis, saimme keväällä kattotyöt loppuun, ikkunat ovat asennettu ja sisätilatkin on suurimmaksi osaksi pintakäsitelty. Ylpeänä voin sanoa että meillä on aivan jäätävän kokoinen kirjasto jossa on ne Kuolleen meren kääröt joita ei ole vielä ”löydetty” ja paljon muita harvinaisuuksia, mm. Aleksanteri suuren ristinollavihko, hänhän pelasi sitä ihan simona aina silloin kun ei ollut lahtaamassa ihmisiä. Myöskin keittiö on melko saatanan iso, pelkästään pääuuni jossa on kolmen kuution klapitila (siis palotila), on niin iso että sinne mahtuisi heittämällä vuoden 1997 Toyota Camry ja tilaa jäisi vielä parille päältä ajettavalle ruohonleikkurille.

Tämä siis uunin tilavuudesta, pintaa peittää 22 neliömetrin paistolevy mikä tahtoo sanoa että siinä paistaa munan jos toisenkin.

Alimmassa kerroksessa on siis köökki, saunatilat ja vaatimaton 450 neliön punttisali joka on ahkerassa käytössä johtuen siitä että öiseen aikaan saattaa mieleen hiipiä syntisiä ajatuksia jotka täytyy hikoilla pois. Tällä on kaksijakoinen seuraus; varsinkin nuoret munkit ovat kropaltaan sellaisia että Amerikan Arnold (parhaimipina vuosinaan) näyttäisi heidän rinnallaan hernekepiltä mutta toisaalta kaikki punttista käyttävät, syntimieliset kutaleet ovat aamuisin kuin kiveen heitettyjä ahvenia.

Toisessa kerroksessa ovat nukkumatilat ja hengellisen toimintaan liittyvät jutut, kolmannessa kerroksessa tämä mainitsemani iso kirjasto ja munkkien kirjoitustilat sekä piakkoin valmistuvat aputilat. Lisäksi joitain pienempiä kammioita joiden merkitys jääköön tässä sanomatta.


En läpise tällä kertaa enempää, koitan parhaani mukaan kertoa Luostarin asioista iltaisin, sillä täällä neitsytkammiossani ei kahdeksan vuoden selibaatin jälkeen ole edelleenkään mitään toimintaa, mikäli pölyvillakoirien helvetillistä ulvontaa ei lasketa aktiviteetiksi.


Rakkaudella, Apotti

Kuva luostarin käytävästä



2 Kommentit

Mukavaa kun poikkesit!

Uudempi Vanhempi