Shomitai

 

Tervehdys pitkän tauon jälkeen. Eipäs se mennytkään elo niin kuin luulin, vaan olen viettänyt viimeiset viikot (taas) joko sänkyni pohjalla tai sitten sairaalan punkassa. Selkä meni uudestaan todella huonoon jamaan, sitten kokeiltiin kaikenlaisia lääkkeitä kunnes sain todellisia myrkkyjä (pitkällä piikillä) sisuksiini ja vaikka luulin että aiemman elämäni viinan ja muiden sekoitteiden kyllästämän elimistöni kestävän mitä vain, niin nyt oli sellaiset aineet että ruokavalioni koostui osan aikaa pelkistä nesteysjutuista – mikään ei pysynyt sisällä. Tällä hetkellä asiat ok (kädet kyynärpäitä myöten ristissä) ja hyvä niin, huomenna pitäisi palata töihin. En viitsi nillittää näistä asioista enempää koska olette kuulleet niistä kyllästymiseen asti.


Eli, kevät ja kesä tulee kohisten vaikka tässä koettiin pieni takatalvi mutta kuten vanha sanonta kuluu, niin uusi lumi on vanhan surma ja niin edespäin. Keväässä ja kesässä on se hienoa, en tiedä että tiedättekö te, kun ilmat lämpenevät niin rajat meitä ympäröivien maailmojen välillä ohenevat ja myös shomitai lisääntyy. Ai mitä on shomitai? No se on sitä mitä lääketiede väittää niin ihmisten kuin eläintenkin hormonitasojen nousuksi mutta se on hevon kukkua ja/tai oikeastaan vain yksi monista ilmenemismuodoista. Shomitai on kaiken kattava voima eri maailmojen välillä ja myös pienemmässä mittakaavassa kuten ihmisten välillä. Shomitaissa on yksi ainoa juju, nimittäin se että se vaatii ihmiseltä hieman uskallusta koska voisinpa väittää että me jokainen olemme olleet tilanteessa jossa olemme ihastuneet johonkin ihmiseen ja jollain käsittämättömällä tavalla olemme aistineet toisen tuntevan samoin. Mutta kuten kaikki luojan – tuon suuren arkkitehdin, joita meidän maailmamme eri kansat puhuttulevat eri nimillä – luomat ovat erilaisia ja niinpä jotkut ihmiset ovat ujompia kuin toiset. Siksipä he tarvitsevat hieman rohkaisua ja tässä tulee se shomitain juju, mikäli sinulla on uskallusta tuoda oma badak´isi (badak – rakkaus) julki tälle ihastuksesi kohteelle, hän uskaltaa kertoa tunteistaan myös sulle. Ei siis pidä pelätä sitä että ”mitä jos se ei pidäkään musta”- hetkeä, vaan on otettava itseään niskasta kiinni ja toimittava. Tunnen lukuisia ihmisiä jotka ovat toimineet (shomitaista tietämättä) näin siitä on syntynyt jotain kaunista ja pitkäikäistä mutta monet joilla ei ole ollut tarpeeksi uskoa itseensä, ovat kironneet hetkeä jolloin hylkäsivät/päästivät käsistään elämänsä suurimman rakkauden. Okei, myönnän ettei ole helppoa ja olen itsekin jänistänyt mikä on vituttanut myöhemmin mutta oikeastaan mitä vanhemmaksi sitä elää, niin asioiden julki tuominen on helpompaa. Ehkä se johtuu siitä että kun on elänyt kauan, tuntee ettei ole mitään hävittävää eikä hävettävää ja hyvä niin.


Rakkaus


Päätin sairausjaksoni viimeisinä päivinä että tänä kesänä yritän tehdä jotain hyödyllistä, kesät kun on raksalla sesonkiaikaa ja kaikki muu oikeastaan jää kun ei ole jaksavinaan ja kun tulee syksyn sateet ja pimeys, niin masennuksen kuolettava ote käy kiinni eikä mikään enää huvita – ei edes eläminen mutta tänä kesänä aion ainakin yrittää espanjan kielen opiskelua. Kenties ensin jonkun WordDive :n avulla, vuoden paketti tekee 8.79,-/kk joten ei ole hinnan kiroissa ja voisi katsoa että saako homma (tai on pakko saada) ilmaa siipiensä alle ja jos, niin sitten voisi jatkaa syvällisemmin. Espanjaa puhuu yllättävän iso osa maapallon väestä ja mun mielestä espanja on jotenkin kaunis kieli ja kenties paras kieli tunteiden osoittamiseen, mene ja tiedä. Kummiskin, tämä on tavoite mutta isoin tavoite on saada tämä oma kroppa parempaan kuntoon ja mieluummin paremmaksi kuin ennen näitä tämän talven paskajuttuja. Töitä sen eteen on iän vuoksi tehtävä enemmän mutta toisaalta sen kun onnistuu tekemään, niin sitä saa kenties huijattua kuolemaa (vähän kornia koska olen immortale) jopa muutamia vuosia.


Okei, lopuksi haluaisin tietää koska olen vallan saatanan utelias, että onko teillä jotain erityistä luvassa alkavalle kesälle tai oletteko kenties miettineet, toisin sanoen olleet kahden vaiheilla että pitäisi tehdä joku juttu tai kenties useampikin? Tehän tiedätte että kaikki on hyväksi mutta koska olen hullu, niin haluaisin kuulla ja tietenkin toivon teiltä rohkeutta kertoa että mitä hullumpi ajatus, niin sen parempi. Ei sen oikeasti tarvitse olla hullu juttu mutta jos se on sellainen mikä vie teidät jonnekin tuntemattomaan, niin saatte varauksettoman kannatukseni ja mikäli todella olette pähkäilleet että uskaltaisiko sen tehdä, niin voin kertoa että miksi helvetissä et ole jo aloittanut??!!!

Juu juu, nyt on kuulkaas planeetat tänä vuonna sellaisissa konjuktioissa ja muissa jutuissa että on tavallaan oikeastaan pakko toteuttaa itseään mikäli sitä ylipäätään haluaa koska vuosi 2024 tulee olemaan suuren myllerryksen vuosi jolloin toisaalta maailmanjärjestys muuttuu mutta toisaalta suuret ja rohkeat teot palkitaan ja uskokaa pois, olen sentään elänyt aikojen halki ja nähnyt niin ihmiskunnan nousun kuin myös suurten siviilisaatioiden kukoistuksen ja tuhon joten tiedän mistä puhun. Maailmankuva ei ole niin synkkä mitä uutiset ja media antaa ymmärtää – toisaalta – mutta kaikki tulee muuttumaan ja koska ihmsen aika on rajallinen, ei sitä kannata tuhlata pohtimalla pitäisikö jotain tehdä vai ei, se kannattaa tehdä mikäli se on hyvästä eikä loukkaa eikä vahingoita ketään. Jahas, joku takarivistä huusi että on näköjään apotilla edelleen suhteellisen kova lääkitys päällä mutta voin vannoa että tämä teksti on kirjoitettu täysissä sielun ja ruumiin voimissa. No tulipas puhuttua paskaa ruumiin voimien osalta mutta ihan selvästä haulista kummiskin ja se on pääasia. Niin ja ettei nyt pääsisi unohtumaan, niin mä tosiaankin haluaisin kuulla mitä te meinaatte tehdä koska ei ole hyvä juttu jos hullulle ei kerro, sen tietää jo vanha kansakin.

Olkaa ihmisiksi, mä rakastan teitä ja sori jos oli paljon kirjoitusvirheitä.

9 Kommentit

Mukavaa kun poikkesit!

 1. Kylläpä sinua nyt koettelee; toivottavasti selkä nyt kestää kesän työrupeaman. Sairaalassa makaaminen kovissa kivuissa on p*rseestä! Itselle kävi aikoinaan lihakseen pistettävän kipulääkkeen kanssa samoin. Kaikki tuli ulos mikä sisään suusta meni. Suututin sillä yhden hoitajankin " Kyllähän teidän pitää syödä"
  Kesä...olenko nolo, jos sanon tekeväni mahdollisimman vähän? Olen ikäni ollut suorittaja. Ehkä olisi aika pyristellä irti "täytyy"-elämästä ja uskoa elämän kulkevan eteenpäin vähemmälläkin räpistelyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun sua piikitetty lihakseen niin sä todellakin tiedät mitä se on kun kaikki lentää pihalle!
   Ei ole mukavaa ei mutta toivottavasti selkä tosiaan kestää ja vaikka pitäisi ottaa rauhallisesti niin työt on niin pahasti myöhässä ettei oikein voi.

   Et ole nolo, ei ole mikään pakko tehdä mitään eikä varsinkaan vasten tahtoaan. Joskus tai oikeastaan on tekemättömyys on parempi vaihtoehto kuin se että tekee jotain vaikka ei pidä tekemästään.

   Poista
 2. Mikä siellä sun selässä on, mikä kipua aiheuttaa? Eikö oo muuta mahollisuutta ku kipulääke?
  Mie kai vaan ajelehin tulevankin kesän, kuten aina.

  VastaaPoista
 3. Kyllä sinua nyt kuritetaan kovalla kädellä. Selkäkivut ovat niin syvältä. Toivottavasti alkaisivat vähitellen helpottaa edes sen verran, että elämä maistuisi kivuttomammalta.

  En enää suunnittele kesiäni. Katsotaan, minne nenä näyttää.

  VastaaPoista
 4. Olipas kurja tuo sinun selkähommasi, mutta toivottavasti se lutviutuu ja pääset kesälläkin liikkeelle. Minäkin haaveilen edelleen espanjan opinnoista, ehkä vielä joku vuosi.
  Kesällä aion olla mökillä, keskellä hiljaisuutta ja luontoa ja ladata akkuja talven ihmismassojen kohtaamiseen. Meillä riittää 'pientä pintaremonttia' mökillä... Vesimittaria jäimme odottamaan syksyllä emmekä vieläkään tiedä, joko se on asennettu. Eli ainakin vesihommia ja siihen liittyen sisävessaan ja keittiöön liittyviä hommia on tiedossa.
  Kesä ja järvi, se on parasta.

  VastaaPoista
 5. Kesä 🤔🤔 Toivon kesältä sopivan lämpimiä kelejä, jotta voidaan 1) siirtää syksyllä tuodut polttopuut talon seinustalta liiteriin 2) EHKÄ kasvattaa vähän pihaa ja sen jälkeen 3) viimeinkin hilata hirsinen pöytä-penkki tsydeemi paikalleen - tai siis se joka sen teki, tulee siirtämään osat oikeaan paikkaan ja tapittamaan sen.
  Tai ihan ensimmäisenä kylvän kesäkukat A-nopille ja kastelen alppiruusun Reppanaisen ohjeen mukaan piimällä 😋
  Lopun kesää mä vaan OLEN. Kotona ja kylässä. Ongellakin ehkä?
  Tahtoisin nähdä Siskon ja Futari-Prinsessan ja Ötökkätutkijan. Ja siinä sivussa Lankomiehenkin, tietty.

  MUTTA. Kun kirjoitit espanjan kielen opiskelusta. On yksi asia minkä olisin elämässäni halunnut oppia - eikä se tietenkään ole myöhäistä vieläkään - mutta siis opiskella ihan oikeaksi sellaiseksi, mutta kun se ei tullut silloin mieleen, kun opiskeluni olisi maksettu by kuntoustuki tms. Siis silloin kun multa kyseltiin "mitä sä nyt oot ajatellut tehdä?" (No hakea tk-eläkkeelle, kun ei oo mitään mitä voin tehdä ilman että tapan jonkun...).
  KIRJANSITOJA - sitä mun ois pitänyt lähteä opiskelemaan. Siinä on jotain kiehtovaa, jota en osaa selittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kävin aikoinaan kirjansidontakursseilla, se oli kyllä kivaa :)

   Poista
Uudempi Vanhempi