Jahrl Badarin viides Sath´takargarhs

 

Teksti sisältää kaksi eri aikakirjaa eri aikakausilta.


Hei rakkaat, päivät ovat aivan liian lyhyitä monen asian tekemiseen tai sitten minä olen yksinkertaisesti liian hidas. Päivänvalo lisääntyy päivä päivältä ja itseasiassa olisi/on enemmän aikaa tehdä ulkona töitä, mutta siitä huolimatta tuntuu etteivät tunnit jostain syystä riitä. Eniveis, se siitä ja päivien riittämättömyydestä.

Ihmisillä on omituisia harrastuksia ja yksi omistani on se, että kun ihmiset ovat heittämässä vanhan läppärinsä roskiin tai nykyään kierrätykseen pelkästään sen takia että käyttöjärjestelmänä on joku vanha Windowsin seiska, niin olen sanonut heille että miksi te viskaatte pois hyvän koneen koska itse kone on hyvä ja edelleen koska ihmiset eivät ole tätä uskoneet tai halunneet uskoa, olen päätynyt näiden läppäriparkojen omistajaksi. Monikaan ei tiedä kuinka helppoa on herättää vanha läppäri kuolleista antamalla sille uusi elämä linuxin muodossa, mahdollisuuksiahan on rajattomasti koska linuxilla on lukemattomia niin sanottuja jakeluversioita. Itselläni ei ole tämän varsinaisen läppärin lisäksi tällä hetkellä kuin kolme läppistä, yhdessä pyörii linuxin mint´in uusin versio ja toisessa ubuntu, kolmas odottaa asennusta tai itseasiassa asensin siihen jo mintin mutta haluan siihen jonkin muun, varsinkin kun kyseessä on uudempi kone jossa oli alun perin Windowsin kymppi. Linux on muuten monessa asiassa parempi kuin Windows kunhan käyttöjärjestelmään tutustuu ja se käy helposti. Että semmosta”.


Tuo on kappale on se mitä kirjoitin aikaa sitten, nyttemmin tuntuu että siitä on valovuosia, varsinkin koska tilanteet muuttuivat rajusti päivän tuon kirjoittamisen jälkeen. Syy miksi olen ollut poissa niin kauan, johtuu siitä että vietin sairaalassa kolme viikkoa ja olen ollut lähinnä sänkyni vanki siitä lähtien mutta nyt tilanne on kääntymässä parempaan suuntaan. Kyllä, kyse oli selästäni joka naksahti asentoon että puhuttiin jopa leikkauksesta mutta kuten aikaisempina vuosina, lääkärit totesivat että hermovika tai ilmeisesti syy miksi selkäni on siinä kunnossa mitä on, on liian lähellä selkäydintä ja leikkausta ei suoriteta huomattavan halvaantumisriskin vuoksi (60:40).

Mutta se siitä.

Mitäs teille? Oletteko olleet kiltisti ja niin edespäin? Näen sieluni silmin nyökkytteliviä (← omituinen sana) päitä mutta minen usko teitä koska te olette – tai ainakin jotkut – vanhaa klaania joten tiedän että totuus on jossain tuolla…

Kuitenkin, jotta saisin kaivettua teistä totuuden, siis sen oikean totuuden koska osaan lukea rivien välistä, kaivettua teistä esiin, niin haastan teidät yhteen juttuun eli haluaisin teidän kertovan minulle ja tietenkin omissa blogeissanne isommallekin yleisölle sen, mitä te tunnette silloin kun maailma pysähtyy? Meillä jokaisellahan on hetkiä jolloin tuntee nelimetristen betoniseinien nousevan ympärilleen ilman ulospääsyä, tunne että tai paremminkin tieto että on oman elämänsä sivustakatsoja vailla mahdollisuuksia vaikuttaa omaan kohtaloon. Se on kylmää kyytiä etten sano.


Mulla olisi teille paljonkin kysymyksiä mutta te ette tule koskaan vastaamaan niihin, ehkä ne jotka olivat mukana valovuosia sitten Jahrl Badarin viidennessä Sath´takargarhsissa mutta ne jotka ovat olleet silloin, ovat harvassa ja he haluavat elä rauhassa koska kukaan ei halua muistella tuota päivää eli ehkä jätän ne kysymättä. Niin on parempi.


Minute


Ehkä on parempi että lopetan nyt ja vihdoinkin pääsen lukemaan mitä kaikkea teille on tapahtunut sillä vaikka te ette uskokaan, niin olen ollut todella huolissani teistä.

Mutta kuten aina, muistakaa olla ihmisiksi ja ottakaa henkilökohtaiseksi haasteeksenne käydä katsomassa/ ottakaa yhteyttä ystäväänne joka on jäänyt jonnekin historiaa sillä se kannattaa. Uskokaa pois.










13 Kommentit

Mukavaa kun poikkesit!

  1. Vai sairaalareissussa, no höh. Tuliko selkä yhtään parempaan kuntoon?

    Kun maailma pyshtyy, hengitys pysähtyy kurkkuun, kurkku kuristuu pienemmäksi ja pienemmäksi. On vaikea hengittää,, jalat menevät huteriksi. Huomaa sydämen, se tunkee itseään siitä pienestä kurkun aukosta, yrittäen päästä pois kehosta.
    Hyperventilointia, joka kertoo, että vielä on elossa, vaikka tuntee itsensä samaan aikaan turraksi kuin kuollut.

    VastaaPoista
  2. Selkä ei ole vielä kunnossa mutta tuo jälkimmäinen...se oli niin kaunista mutta niin todellista. Sä todella tiedät mitä se on kun maailma pysähtyy.

    VastaaPoista
  3. No hitto, sairaalakeikka. Mukavaa että ilmestyit taas tänne : ) .Onhan jokin kuntoutuskeino? Toivottavasti. Minä olen muutanut! Kaksion kamat ängetty yksiöön.
    Kun maailma pysähtyy, murenee ympäriltä.. Jalat menee alta, hengitys käy työlääksi, kädet tärisevät.. Sitähän se.
    -e-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä tulee nyt vähän jälkijättöisesti kun elämä ei ole mennyt niin kuin luulin mutta vihdosta viimein näyttäis siltä että olisi valoa tunnelin päässä.

      Poista
  4. Sanonko mitä... Sanonko, että kiva kun tulit taas takaisin, selkähomma on peestä, toivottavasti siihen löytyy jonkinlainen ratkaisu.
    Olin kirjoittanut tänne jo vaikka mitä ja sitten - tsädäm - painoin ..tu väärää näppäintä ja kaikki hävis!
    Siispä: jos et oo vielä käynyt lukemassa "Pöllö ja ystävänsä Riesa" - blogia/sivua, niin sieltä saattaa löytyä jotain mitä kaipasit.
    Siellä siis tarinaa siitä kun sain tän ikuisen ystävän ja vähän muutakin ajalta ennen sitä.

    Ihan totaalisen synkkiä hetkiä ei elämässä vielä ole ollut - sitä hetkeä kun se on edessä, pelkään.
    Joku vajaa viisi vuotta sitten kun KYS:ssä tutkittiin näitä mun aivoparkojani ja tarkoituksella aiheutettiin kohtaus/kohtauksia. Sen pahimman kohtauksen jälkeen kun olin tulossa tolkkuihini, hoitaja istui edessäni, kyseli niitä peruskysymyksiä - kuka, mitä, missä.. - ja kun kysyi missä olen, näin silmissäni KYS:n logon, mutta en saanut sanottua muuta kuin "Kuopiossa". Samaan aikaan johonkin iski pelko siitä, mistä en itse muista mitään, vaan mitä elän muiden kertomana: taasko se alkaa, taasko mä putoan siihen samaan "ei-mihinkään", josta mun pois saamiseni oli vaikeaa ja rankkaa kaikille: status epilepticus eli pitkitynyt epilepsiakohtaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi jumalauta, se on pientä sun rinnalla mitä mä taistelen selkäni kanssa, aivot on vähän eri juttu koska ne ninkus "päättää kaikesta" joten ei ihme että välillä pelottaa. Selän kanssa kyllä pärjää - kipuihin voi ostaa vaikka millaisia myrkkyjä noilta muilta markkinoilta jos lekurit ei määrää mutta pääkopan kanssa on eri juttu.
      Kaikkea hyvää sulle 💕

      Poista
  5. Kolme viikkoa sairaalassa on meleko pitkä aika. Hermoviat on ihan pyllystä. Toivon sulle parempaa jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ne todellakin on. jokainen sairaalassa vietetty päivä itseasiassa on mutta kiitos, kyllä tämä nyt varmaan tästä ehkäpä lähtee kulkemaan taas!

      Poista
  6. Onpa hurjaa, että jouduit lasarettiin ja noin pitkäksi aikaa. Mä yritän tässä työn ohessa tehdä pikapäivityksen, ongelmahan on se, kun en pääse kotikoneelta kirjautumaan tänne ollenkaan enkä nykyään voi vastata edes luurilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep. ei mukavaa ja sitten jouduin vielä uudestaan mutta se siitä. No voihan hemmetti, ihan turha kysyä että ettekö ole yrittäneet selvittää mistä johtuu koska varmasti olette ja toivon että saat hommat pelittämään.

      Poista
  7. Näin äkkiseltään tuli mieleen, että kaipa linuxilla voisi rukata kuolleen ipadinkin eloon, vai voisiko? On kaksi sellaista kuollutta raatoa, joita en ole vienyt kierrätykseen -vielä. Siitä kysymyksestä, pimeyden paikasta: kaikki pysähtyy, ihmisten sanomiset kaikuvat ohitse, ne ei osu eivätkä tunnu. Lamaannus, tyhjyys, pysähtyneisyys, pahimmillaan vielä fyysisen kivun sisällä.

    Toivottavasti selkäkipuun löytyy helpotusta. Jotain apukeinoja, joita voisit tehdä itsekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nytpä kysyit mielenkiintoisen kysymyksen koska en itseasiassa tiedä omenakansan vehkeistä mitään, koko ikäni kun olen ollut Windowsin, androidin ja linuxin parissa mutta jos siitä saa biosin auki (tai mikä siinä nyt sitten vastaava lieneekään), niin olisi periaatteessa mahdollista.

      Jep. kaiken lamauttava tilanne/fiilis on jotain järkyttävää kun tuntuu ettei ole enää siinä maailmassa missä muut, vaan jossain helvetin pimeässä ja synkässä tilassa.
      Selkään on nyt saatu jonkinlainen ratkaisu, tosin lääkkeiden ja operaatioiden avulla mutta kummiskin. Kauhistuttaa vaan kun tietää että joskus ja jossain se taas hajoaa ja kaikki pysähtyy mutta sitä ei auta jäädä miettimään.

      Poista
  8. Heeii... halaus ja kiitos 🧡 Selkäkipu ei oo yhtään sen vähäpätöisempi juttu kuin mikään muukaan kipu, älä väheksy kipuasi.
    Mulla olleet selkäjumit on pientä sun selkäkipujen rinnalla, voin vaan yrittää kuvitella millaista sulla on, mutta jonkinlainen ajatus voi olla.
    Toivon, että tokenet siellä, on ollut ikävä sua ja sun ajatuksia!

    VastaaPoista
Uudempi Vanhempi