Herokinkku

 

Olen pohtinut voisiko kerrostaloasuntoon ostaa jonkun helvetillisen suurtalousuunin johon mahtuisi kokonainen sika paistettavaksi ja kuinka perkeleen paljon sian valmistus tulisi tekemään sähkölaskussa? Ensinnäkin jo uuni maksaa varmaan maltaita ja joudun kysymään isännöitsijältä että voinko vetää voimavirtajohdot kämppääni, hän varmasti ymmärtää koska on himppasen duubiduu-ukkoja. Tosin joudun uunin asentamisen jälkeen tiskaamaan istualtani uunin päällä sillä uuni valtaa koko hikisen keittiöni vapaan lattia-alan ja mutta siitä on se hyöty ettei tartte kurotella tiskikaapin ylemmille hyllyille ja samalla voin myös tarkistaa kuiva-ainekaapin ylimille hyllyille unohtuneet jauho-ym. pakkaukset joita olen tähän asti joutunut tiirailemaan kiikareilla koska turvavaljaani ynnä köydet ovat jo pitkään olleet joko työmaalla tai verstaalla.


Täytyy ottaa yhteyttä marttoihin että voisivatko he tulla konsultoimaan kokonaisen sian paistamisessa ja syy miksi haluan paistaa kokonaisen sian, on se että vituttaa aina kuunnella kun sukulaiset ja tuttavat kertoilevat kuinka ison kinkun he ovat täksi jouluksi varanneet. Nyt voin sitten rinta rottingilla sanoa että en mä kovin isoa, sellainen 400 kiloinen juottosika joka on saanut pelkkää maitoa ja laaturehuja ja jonka liha on niin mureaa että se hajoaa jo ajatuksen voimalla. Toisaalta kiinnostaisi tehdä hybridi tästä siastani ja jenkkien kiitospäivän kalkkunasta siten että lapioisin joitain täytteitä sian hanurista sisään, millaisia, sitä en vielä tiedä mutta eiköhän nuo martat neuvo tai neuvovat ainakin siinä vaiheessa kun sanoo että minä saatana poltan teidän reseptiarkiston jos apua ei tule. Ei vaan, martat ovat varmasti mukavia ja uskon että he lähtevät keikkaan mukaan kun sanoo että ette muuten onnistu paistamaan kokonaista sikaa ja lappamaan sen hanurin kautta jotain täytteitä sen verran paljon ettei leikatessa näy yhtään tyhjää tilaa missään.


Tuollaisen 400-kiloisen sian hiljalleen paistaminen ottaa varmaan pari viikkoa ja siksipä täytyy käydä ostamassa retkivuoteita tai patjoja sillä martathan ei tästä kämpästä lähde ennen kuin sika on saatu paistettua. Pitää myös hankkia ruokaa, helvetisti viinaa ja erilaisia viinejä ja koska en tunne marttojen hierarkiaa enkä sitä minkälainen mahtaa olla marttojen nykyinen keski-ikä, niin muutama paketti kortsuja jos sattuisi vaikka jotakuta panettamaan. Mistä sitä koskaan tietää. Niin ja pelikortit – tämä on sitten vain toisen käden tietoa – koska martat ovat kuulemma helvetinmoisia uhkapelureita ja tässä onkin vaarana se, että ei riitä se että menee kaikki säästöt, vaan myös joulukuun kuppanen eläke ja silloin ollaan kusessa. Täytyy toivoa että kortti suosii ja ainahan voin viedä jotain kaniin. Paljon ei arvokasta ole mutta jotain kummiskin, ainakin parin kierroksen verran.


Apropoo, eihän muuten niitä täytteitä tarvitse mistään hanurista lapioida koska sikahan halkaistaan teurastuksen yhteydessä että saadaan sisuskalut ulos. Tai no jos haluaa tehdä hybridin, niin kyllä muuten tarttee koska ensin sika ommellaan kiinni tukevasti ja sitten aletaan survomaan täytteitä joten tarvitsen tänne myös pari kunnon ompelijaa joiden täytyy olla täällä koko ajan ommelten mahdollisen ratkeamisen vuoksi. Voi hyvää päivää, tämä projekti taitaa tulla hintoihinsa koska kyllähän martat jotain veloittaa ja sitten vielä ompelijat päälle plus kaikki tarvikkeet käsittäen täytteet, viinat ja safkat. Toki myös menee paalitolkulla paskapaperia ja erilaisia suihkushampoita ja ties mitä Oil of Ulayta + muita naisten juttuja. Itsekin on ostettava ainakin kahdeksan kartonkia norttia ja pari punttia tikkuja koska uskon että välillä saattaa olla hermo piukalla. Rupesin tässä pohtimaan että paljonkohan narua menee sen sian kiinni ompelemiseen? Riittääkö pari – vai viisikymmentä metriä ja koska sen pitää olla vallan saatanan tukevaa, niin lienee parasta että mä kysyn kalastajilta koska hyö ovat pelanneet verkkojen ja narujen kanssa koko ikänsä. Niin ja minkälaisilla neuloilla ompelijat sen työn tekevät. Voi helvata, lienee parasta teettää jossain valimossa pari settiä vähän styrkempiä neuloja koska sian nahkahan on tunnetusti jaa vähän vahvaa, melkein yhtä vahvaa kuin valaan nahka vaikken ole koskaan sellaista nähnytkään.


Hulluus


Ookke, tässä sitä riittää pohdittavaa ja täytyy heti huomenna ottaa yhteyttä isännöitsijään, marttaliittoon ja suomen ompelijat ry:hyn jotta saadaan polkaistua homma käyntiin sillä jouluhan on tuota hätää ja mulla menee ainakin pari, kolme päivää käryjen tuulettamiseen paistamisen jälkeen joten voi kyllä käydä niin että sika valmistuu vasta väliviikolla muttei sen mitään väliä. Laskin hätäseen että saan tehtyä paistirasvasta about 3000 talipalloa jotka voin sitten myydä kulujen peittämiseksi, tosin ne talipallot ovat varmaan sen verran suolaisia että ne tirpat jotka niitä syövät, eivät enää paljon lentele mutta kyllähän maassakin olevia lintuja tarvitaan. Esim. kesällä menee aivan vitusti erilaisia hyönteisiä ja muita ökkömönkiäisiä pitkin ja poikin joten kyllä nokittavaa riittää ja onhan sitten vapaata ilmatilaa enemmän.


Mulla on tässä nyt vähän laskettavaa ja pitää tehdä kauppalista jahka saan martoilta ohjeet mutta muistakaa te olla ihmisiksi.

6 Kommentit

Mukavaa kun poikkesit!

  1. Mites jos grillaisit sen potsin vartaassa. Ei muuta kuin grilli parvekkeelle. Siellä sitten kierrät varrasta ympäri ja ilahduttaa naapurustoa ihanalla paistuvan sian tuoksulla. Toki Martat saattavat viihtyä hiukan huonommin parvekkeella 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se olisi tietysti yks vaihtoehto mutta koska meillä on taloyhtiössä kielletty parveikkeilla grillaaminen ja kun ottaa huomioon grillaamiseen menevän ajan + talven, niin siinä olisi omat haasteensa ja olen samaa mieltä etteivät martat tykkäisi kyhjötellä pakkasessa. Kesällä ja toisissa olosuhteissa ilman muuta kyllä.

      Poista
  2. Mä taas suosittelisin ihan vaan kiertelyä maistelemassa kaikkien naapureiden ja tuttujen ja ystävien ja sukulaisten joulupöydissä 😁
    Toisaalta, Laiskiaisen ehdottama varras kuulostaa kyllä hyvältä.
    Juuri tässä pari viikkoa sitten muistelin yhtä vartaassa paistettua sikaa - tai oikeastaan seuruetta jonka kanssa sitä söin. Ei ollut kuin kaksi miestä, joista toisella ei ollut hajuakaan, miten sika teurastetaan. Ja me kaksi muuta siinä possun syönnin ohessa häntä valistimme 😜 Siirtyi salaattiosastolle hän, jostain syystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä en ole vuosiin käynyt joluna missään syömässä koska a) suku on melko riitaisaa ja tuttujen tykö en viitti mennä koska olen enemmänkin erakkoluonne. kaikki eivät tajua sian päälle mitään enkä minäkään mikään huippukokki ole mutta yhden sian saan kyllä käristettyä. Salaatit....hmmm....ne on jänisten ruokaa paitti jos niissä on jotain lihaa tai kanaa joukossa. Hyvä kuitenkin kun valistitte, ties vaikka ottais kipinää ja hääp opettelisi tämän jalon taidon koska sen minä sanon että ihminen on luotu lihansyöjäksi ja piste.

      Poista
  3. Kyllähän Martatkin on käsityön taitajia, että niin. Mun ehdotus olis ollut rosvopaisti, kaivinkoneella vaan monttu pihalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen todella tyhmä kun en tajunnut että Martat osaavat myös ommella! Rosvopaisti on hyvä idea, olen kaksi kertaa elämässä päässyt syömään oikeaoppisesti tehtyä rosvopaistia ja voin sanoa että se oli todella hyvää.

      Poista
Uudempi Vanhempi