Päiväni aikamatkaajana

 

Tänään kun lueskelin hetki sitten lukulistaani, niin Laiskiasen blogissa oli aiheena ”päivä aikamatkaajana” ja kun sitten googlailin asiaa eteenpäin, niin löysin myös blogin Hajatelmia josta pidin ja lisäsin sen lukulistalleni.


Millaista olisi olla aikamatkaaja, toivoisin olevani aikamatkaaja tulevaisuudesta joka tulisi kertomaan kuinka päin helvettiä asiat ovat maapallolla kaikkinensa ja kertoisin vieläpä että asioiden korjaaminen onnistuu mutta te parasiitit ette ansaitse sitä koska ihmiskunnan ns. sivistys ei ole kuin muutama sata vuotta vanha joten se on esim. kuin muutaman mikronin ohuinen maali auton pinnalla. Pieni raapaisu (tai pinta on oikeastaan lohkeillut jo monista paikoista kuten tiedämme nykyisistä sodista ym.), ja sieltä paljastuu se brutaali ja alkukantainen ihminen joka ei pidä muusta kuin valloittamisesta ja toisen alistamisesta. Ihminen on myös luonteeltaan parasiitti, se tahtoo ja sen ainoa tarkoitus on vallata alueita itselleen ja kun se on tuhonnut valtaamansa alueet, se valtaa uusia alueita kunnes niitä ei ole jäljellä.


Alistamista ja valloittamista harjoitetaan valtiollisella tasolla erilaisten yksittäisten valtioiden ohella ja suuremmassa mittakaavassa erilaisten liittoutumien kautta. Yksilötasolla taas dissataan sosiaalisessa mediassa ja myös somen ulkopuolella, oikeassa elämässä ja myös valloitusta tehdään, halutaan ostaa tontteja, kiinteistöjä ja metsäpalstoja etc. Kuulostaa synkältä ja karulta mutta se on valitettavasti totta. Onneksi maailmassa on paljon hyvääkin kuten rakkaus ja välittäminen sillä ilman näitä jälkimmäisiä vastavoimia maapallo olisi jo ei nyt ihan tuhotunut, niin kuitenkin hyvin karu paikka jossa huono puoli eli köyhät eläisivät aivan helvetin kurjasti ja sitten taas parempi puoli, rikkaat entistäkin paremmin. Keskituloiset olisivat todennäköisesti jonkin sortin kapinallisia tai kuitenkin jonkinlainen vastavoima kaikelle tai ainakin yritys pitää yllä jonkinlaista balanssia.


Tuomiopäivä


Jos saisin todella viettää päivän aikamatkaajana, niin seilaisin molempiin suuntiin, kävisin katsomassa kuinka pyramidit oikeasti rakennettiin, mitä tapahtui monelle kukoistaneelle sivilisaatiolle jotka lakkasivat yhtä äkkiä olemasta etc. ja sitten taas tulevaisuudessa että koska on ns. nollapäivä jolloin kaikki alkaa uudelleen, miten ja minkälaisessa maailmassa mutta uskon että se on paljon karumpi missä me nyt elämme. Meitä ennen olevat sivilisaaliot ovat tuhoutuneet ja myös me tulemme tuhoutumaan enkä usko sen päivän olevan kaukana. Nyt on afrikassa ennen näkemätön ruokakriisi, ihmisille ei riitä ruoka ja keskisen maapallon maissa kärsitään veden puutteesta ja joku tutkija joskus tässä taannoin sanoikin että seuraava sota käydään vedestä – jos ehditään sillä sitä mukaan kun päiväntasaajan molemmin puolin kärsitään kuivuudesta, niin samaan aikaan jäätiköt sulavat kiihtyvällä tahdilla. On rakennettu paljon huikeata infraa ikiroudan peittämälle alueelle luullen sen olevan ikuista mutta jo nyt osa esim. Siperian alueen kaupungeista kärsii vajoamista kun ikirouta sulaa. Paljon paskaa (ydinjätettä ja muuta) on haudattu niin jäätiköille kuin ikiroudan alueelle joten luulenpa että kusessa ollaan. Kuitenkin se on varmaa että väestön liikehdintä kasvaa globaalisti tavalla, joka tuo ongelmia eli tarkoitan tällä sitä ettei se tapahdu ilman väkivaltaa.


Pahoitteluni synkästä postauksesta mutta se johtuu osittain siitä että näinhän ne asiat ovat mutta myös siitä että joudun tiistaihin mennessä tekemään päätöksen joka vaikuttaa loppuelämääni ja jos te vielä jaksatte lukea näitä ei niin terveitä aikakirjoja elämästäni, saatte ehkäpä kuulla tästä päätöksestä ja sen vaikutuksista. Itse olen tällä hetkellä täynnä rakkautta mutta en tiedä kenelle sen osoittaisin ja se on melkoinen pulma, ei kuitenkaan se mistä edellä mainitsin. Kiitos vielä kerran Laiskiaiselle päivän aiheesta koska omassa päässäni käy sellainen vilske ja kaaos etten tiennyt mitä olisin kirjoittanut. Toivokaamme että maailmasta tulee parempi sillä jos ei tule, niin tulevat sukupolvet saavat asua maanpäällisessä helvetissä.

Muistakaa olla ihmisiksi ja rakastakaa (oikeasti) toisianne.

Rakkaudella

- Apotti -

8 Kommentit

Mukavaa kun poikkesit!

  1. Apotin aikakirjat voivat olla tulevaisuudessa kuuminta hottia kirjallisuudessa. Kyllä aion seurata edelleen.

    VastaaPoista
  2. Toivon, ettet missään nimessä lopeta, juuri kun olemme saaneet jonkinlaisen yhteyden - aion todellakin seurata ajatuksiasi edelleen!

    Aikamatkasi oli sikäli mielenkiintoinen, että siinä on hyvin paljon samanlaisia ajatuksia maapallon ja ihmiskunnan tulevaisuudesta ja kohtalosta kuin keskusteluissa meillä Mursun kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei, en ole aikeissa lopettaa! Se päätös mistä mainitsin liittyy mun terveyteen ja pariin muuhun asiaan ja joo, vaikka maailmankuva tällä hetkellä näyttääkin aika epätoivoiselta, niin toivotaan että vaikkapa tekniikan huikean edistymisen kautta löytyisi joku ratkaisu tai mieluummin useampikin.

      Poista
  3. Samaa mieltä olen maailmanmenosta, naurattaa aina kitkerästi kun kuulen sanan "luomakunnankruunu".. Mutta -käsi pystyssä: seuraan mielelläni seikkailujasi ja ajatuksen juoksuasi. Toivon täällä että löytyy ratkaisu terveyden suhteen ja kohde rakkaudelle. -e- ps. on tullut luettua muutama hyvä kirja aikamatkailusta. :D .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon sanoistasi -e- 💕
      Jos sä luet scifi - juttuja ja muita, niin sulla on samanlainen sielu kuin mulla.
      Sä oot melkoisen salamyhkäinen tapaus 😉

      Poista
  4. En tiedä salamyhkäisestä, ihan tavallinen muija joka yrittää pärjätä tässä maailmassa ; ) . - huomaan että olen monista kirjoittamistasi asioista samaa mieltä, kuten taitavat olla muutkin lukijasi. -e-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä et ole mikään tavallinen, muista se! Päinvastoin, musta tuntuu että sä olet paljon enemmän mutta pidättelet itseäsi (mikä täällä kommenttiosiossa on tietenkin tervettä) ja olenkin tuuminut että josko sähköpostin välityksellä....?

      Poista
Uudempi Vanhempi