Naisen yksi vilkaisu, kääntäjä ja scifi

 

Taas valvotaan pitkää yötä, kiputilat ovat siitä mukavia kavereita että ne pitävät mielen virkeänä myös yöllä, tosin se tietää sitä että päivällä on tyhmä kuin saapas kun ajatus ei kulje mutta väliäkö tuolla. Kello näyttää olevan kaksitoista yli kaksi tällä hetkellä ja tässä olisi vielä noin kuusi tuntia siihen hetkeen kun pitää olla työpaikalla.

Tiistaina nykyinen maailmani loppuu ja alkaa uusi, muutos tulee olemaan tosi vaikea henkisesti mutta jos se onnistuu, niin se palkitsee pitkässä juoksussa ja se on se kannuste miksi teen sen, tai ainakin yritän tehdä. Enempää en sano tällä kertaa mutta kuulette siitä sitten joskus myöhemmin.


Sitä odotellessa voitaisiin puhua yhdestä projektista joka on meneillään, minullahan on täällä syvällä luostarin kellarissa (luostarissa on kaksi kerrosta maan alla) pieni labra johon on yhdistetty hyvin varustettu paja ja tällä hetkellä työn alla on kääntäjä ja ei mikä tahansa kääntäjä, vaan sellainen joka kääntää naisen puheen selkokieliseksi eli sellaiseksi mitä nainen todella tarkoittaa. Olen nimittäin huomannut että naisten ymmärtäminen on maailman vaikein asia ja on usein tilanteita missä nainen sanon esim. ”joo, se on hyvä juttu” mutta todellisuudessa se tarkoittaa että älä helvetissä tee sitä.


Miksi naisia on niin vaikea ymmärtää? Äijien maailmassa asiat ovat paljon yksinkertaisempia koska jos sanotaan jotain, niin se on sitten niin mutta naisten maailmassa tämä asia on täysin toisin enkä sano tätä missään negatiivisessa mielessä vaan siksi että teitä olisi helpompi ymmärtää. Naisissa on monien juttujen lisäksi yksi asia jota ihailen suuresti, se menee jopa monen muun asian edelle sillä yksi naisen vilkaisu voi todellisuudessa olla jopa pienen kappaleen verran tekstiä ja tämän olen oppinut jo hyvin nuorena ja asia vain vahvistui ollessani naimissa, minähän olen ollut kaksi kertaa aviossa. Minun täytyy jotenkin ympätä kääntäjääni kasvojen tunnistusohjelma joka tallentaa ilmeen ja osaa myöhemmin kääntää sen, sillä siinähän käy niin että reaaliaikaisessa elämässä minä ymmärrän ilmeen väärin ja toimin sen mukaan eli päin helvettiä joten minun täytyy tallentaa myöhemmin kasvojen ilmeeseen se, mitä nainen sillä hetkellä todellisuudessa ajatteli. Tästä tulee työlästä ja vaikeaa mutta eiköhän se siitä, samoin kun erilaisten ynähdysten ja lyhyiden lauseiden todellinen merkitys. Nyt pitää huomata se, etten dissaa naisia, vaan yritän tehdä itsestäni paremman ihmisen.


Naisen mieli


Se siitä projektista. Ette usko kuinka pitkiä nämä yön tunnit voivat olla, tv on tuossa taustalla päällä, toisinaan vietän yön Spotifyn parissa ja milloin mitenkin. Minun pitäisi saada taas lukemisesta kiinni, olen tainnut puhua tästä ennenkin mutta lukeminenhan loppui kuin seinään kun vapauduin linnasta. Siellä kun oltiin 23 tuntia vuorokaudesta lukkojen takana, niin ei ollut juuri mitään järkevää tekemistä joten tuli luettua aivan helvetisti. Nykyään, näiden sairauksien tai en tiedä onko se sitten pillerien syytä, niin mun on vaikea keskittyä ja jos aion lukea jotain, niin ympäristön täytyy olla täysin hiljainen. Täällä luostarissa se onnistuisi helpommin varsinkin viikonloppuisin kun on vähemmän elämisen aiheuttamaa hälinää. Mutta vaikeaa se tulee olemaan koska päässä liikkuu sata asiaa yhtä aikaa.


Persaukisuudesta johtuen mun pitää tyytyä kirjastoon, minen kykene ostamaan minkäänlaisia kirjoja ja äänikirjoja en kuuntele sillä olen käyttänyt useammankin palveluntarjoajan ilmaiset koejaksot ja olen huomannut että vaikka kirja itsessään olisi hyvä, niin lukijan ääni ei sovi siihen lainkaan. Kirjastossa en ole käynyt valovuosiin joten sekin asia pitää opetella, kaiketi sielläkin homma on muuttunut niin paljon että tällainen tyhmä timpuri on aivan pihalla mutta eiköhän se siitä. Pidän erityisen paljon scifi – kirjallisuudesta joten jos tiedätte hyviä opuksia tai useamman kirjan käsittäviä saagoja joita saa kirjastosta, niin olisin enemmän kuin kiitollinen jos te vihjaisitte niistä. Se mitä olen katsellut ja selaillut esim. supermarkettien pienehköistä valikoimista, niin kaikki tuntuu nykyään olemaan samaa paskaa eli rikollisuutta joihin liittyy hyvä tyyppi, pahis ja joku muija joka alkaa kirjan edetessä olemaan hyviksen kanssa ja joka joutuu jossain kohtaa kuseen ja hyvis pelastaa.

Toinen mikä on vallan saatanan ärsyttävä ”genre” on se, että eläkkeellä oleva poliisi tai muu tyyppi – vaikkapa postinkantaja – lähtee mielettömälle kostoretkelle menetettyään rakkaansa ja tappaa älyttömästi ihmisiä vaikka kostoretken taisteluissa saamiensa vammojen vuoksi hänen pitäisi olla sataprosenttinen invalidi, tapaa hurmehenkisen retken aikana yllätys yllätys, jonkun muijan joka liitty jotenkin niitattavaan porukkaan mutta hääp aloittaa suhteen tämän kanssa ja he elävät onnellisina elämänsä loppuun asti. Tähän kohtaan voisin sanoa että voi sian v-alkuinen genitaalielin.


Tietysti on ihmisiä, uskoisin että hyvinkin suuri joukko joka ajattele scifistä samalla tapaa että johan paskaa mutta minä pidän siitä ja mitä muut ajattelevat, se on heidän ongelmansa eikä minun.

Okei, tänään on sunnuntai joten nukkukaa pitkään ja mikäli olette parisuhteessa, niin kutmuilkaa (sana tarkoittaa hellimistä, ei aktia) kumppaninne tai puolisonne (no se nyt on sama asia jumalauta) kanssa ennen kuin nousette ylös eli viettäkää pitkä aamu. Niistä hyvät sunnuntai aamut on tehty. Jos ette ole parisuhteessa, niin nouskaa ylös vaikka kello näyttäisi viittä koska aikaisin aamulla ihminen on tehokkaimmillaan joten saa tehtyä paljon erilaisia hommia ja kas, kello kymmeneltä huomaa että on tullut syötyä aamupalaa, pestyä pyykit, tiskattua ja kenties imuroituakin + mahdolliset paperihommat ovat järjestyksessä joten sitä voi vaikkapa maata sohvalla koko päivän, varsinkin jos keli on perseestä. Että semmosta tällä kertaa.

Muistakaa olla ihmisiksi.


12 Kommentit

Mukavaa kun poikkesit!

  1. Minä taas mistään mitään tiedä, mutta kääntäjästä tuli mieleen, näin kohta neljänkymmenen vuoden kokemuksella.
    Mä olin vuosikausia aivan loistava rivien välistä lukija ja äänenpainojen tulkitsija - voisin sanoa, että täysinoppinut. En enää muista mikä oli tilanne ja missä vaiheessa, mutta käytiin keskustelu, jossa väännettiin rautalankaa: kun mies sanoo, että "tiellä kävelee mustiin pukeutunut nainen", se tarkoittaa sitä. Siellä EI kävele punaiseen haalariin pukeutunut villakoira. Ja jos puoliso sanoo kehuu ystävällisellä äänellä "hyvän näköinen kolttu sulla" , siinä ei ole mitään piilomerkitystä "ahaa, se yrittäää livahtaa baariin tänään, kun on noin maireana, niin niin".
    Lopetin rivien välistä lukemisen ja äänenpainojen tulkitsemisen. Ymmärsin ja uskoin, että jos mies jotain sanoo, se myös tarkoittaa sitä. Ja jos se joskus jää kiinni p-askan puhumisesta, sille ei hyvä heilu.
    Elämä helpottui ja paljon. Esim. Meillä on peilejä ja mulla ei ole vielä niin huono näkö, ettenkö näkisi mitä niistä näkyy. Otan kehun kehuna, mutta uskon myös sen, että joskus olis parempi yrittää tehdä jotain, jos niin sanotaan 😂😜

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, uskonpa että suuressa osassa suhteita puolisot sanovat sitä mitä tarkoittavat, enemmänkin nämä ystävät ja tutut ovat niitä paskanpuhujia tai ei ehkä ihan noin dramaattisesti mutta päästelevät valkoisia valheita muita helpommin ja siihen voi olla montakin eri syytä, riippuen siitä kuka sanoo.

      Poista
  2. Olen itse siinä mielessä epänaisellinen, että mun kanssa ei kääntäjiä tarvita. En koskaan lapsenakaan ymmärtänyt näitä tyttöjen/naisten kommervenkkejä.

    Jos haluat lukusuosituksia, niin täältä löytyy. Noin alkuun voisin suositella vaikkapa Ursula LeGuinin Pimeyden vasen käsi tai Martha Wellsin Murhabotin päiväkirjaa. Jos haluat lukea mun viime vuosien ehdottoman ykkössuosikin, niin se on Emily St.John Mandelin dystopia Asema 1.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on hyvä että asia on näin, nykyään pitää osata seilata elämässä ja pitää osata myös suodattaa se informaatio minkä saa, ihan sillain hyväntahtoisestikin vaikka tajuaa että toinen ei välttämättä ole ihan sitä mieltä mitä sanoo.

      Kiitos rakkaani noista suosituksista, nyt kun vaikeudet ovat (ainakin toistaiseksi) takanapäin, aloitan tai ainakin yritän aloittaa uudelleen kirjojen lukemisen ja toivottavasti onnistun siinä.

      Poista
  3. Tuollaisen kääntäjän keksijä saisi varmasti Nobelin tai ainakin ansaitsisi sen, etenkin jos se kääntää ”molemmille kielille”. Itse neljän veljen kanssa kasvaneena luulen puhuvan miestä ihan hyvin, mutta ehkä isoin merkitys on lapsuuden perheen toimintamalleilla ja ”tavoilla jotka vaikuttavat siihen miten ymmärrämme asiat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Joissain parisuhteissa ja "vaikeassa" ympäristössä se tulisi varmasti tarpeeseen mutta tuo on totta että millaisessa ympäristössä kasvaa tai ylipäätään elää, niin oppii ymmärtämään toista osapuolta paremmin koska usein meillä miehillä on vaikeuksia osata ilmaista jokin asia sillä tapaa miten parhaiten soveltuu olemassa olevaan tilanteeseen ja silloin pääsee näitä osatotuuksia.

      Poista
  4. Täällä naista naurattaa, taitaa olla niin kovin yksilöllistä tämä, minä en osaa naisellisia metkuja. Valkoinen on valkoinen eikä minun puheisssa mustaksi muutu ja päinvastoin. Tämä ehdotukseni ei ole scifiä mutta jos lukuinto iskee niin kokeile Antti Tuomaista. Esim. Palm Beach Finland tai Pikkusiperia. Itse tykkäsin ihan älyttömästi. -e-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäniskerroin oli hyvä, samoin sen jatko-osa. Viimeinen osa on vielä lukematta :)

      Poista
    2. -e-, itse pidän siitä että mulle sanotaan suoraan miten asiat on, siinäkin tapauksessa että tulisi rapaa niskaan koska suoraan puhuminen helpottaa asioiden hoitamista ja ylipäätään ihmissuhteita. Kaikkihan tästä ei pidä mutta se on heidän ongelmansa.

      Kiitos kirjasuosituksista, mä pistän nämä kaikki paperille (koska olen vanhan liiton miehiä) ja koitan onkia ne käsiini!

      Poista
  5. Oon ollu vähän aikaa poissa täältä (kiitos sulle herätyksestä!) ja oon ihan uuvuksissa kuin luin kaikki sun lukemattomat postaukset putkeen... on sulla ollu rankkaa, en tajua miten jaksat. Pikaista paranemista vaan toivon, ei kai tässä muutakaan voi. Kirkuminenkaan ei nyt auta.
    Ja mie tarttisin miehenkääntäjän. Tai jonku koneen, millä sen ajatukset sais käännettyä puheeksi. On turhauttavaa, kun mun pitäs ymmärtää asiat ilman, että niitä sanotaan, vain koska se on hänen mielestään itsestäänselvä juttu. Eikä se osaa kutmuillakaan, mutta on se muuten hyvä mies.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eipä mitään eikä sun olisi tarvinnut lukea niitä ääneen mutta kiitos kun jaksoit. Kyllä mä pärjään koska olen tottunut siihen että paska lentää tuulettimeen, mä taasen toivon että sä jaksat koska ei sullakaan ole helppoa.

      Niin, tuo asioiden ymmärtäminen ja varsinkin jos asioita pitäisi ymmärtää joiden olettamusten/merkkien perusteella, on liki mahdotonta ja aivan helvetin turhauttavaa. Mikään tässä maailmassa ei ole itsestään selvää eikä kenekään pitäisi olettaa niin. Jaksamista 💕

      Poista
  6. Juu Puskissa - ne on hyviä. En yleensä usko takakannen kehuja, haluan arvioida itse mutta ne kehut on ansaitut! -e-

    VastaaPoista
Uudempi Vanhempi