Paleltuneet peukalot aka maailman lyhin postaus

 

Tästä tulee flunssan takia maailman lyhyimpiä postauksia koska a) mun on pakko mennä tänään töihin ja b) palellutin eilen molemmat peukalot, toisin sanoen en tunne niillä mitään ja sen vuoksi mulla on yksi kysymys. Pitääkö mennä lääkäriin vai odottaa että niihin palaa tunto? Niitä särkee jonkin verran mutta ne on suht normin väriset joten ajattelin ettei syytä huoleen mutta olisin vaan varmistanut asiaa teiltä koska päivisin en en ehdi jonottamaan puhelimessa ja illalla kun tulen himaaan, niin kaikki mestat ovat kiinni. 


Jäätyneet sormet


No okei, päivystys on auki mutta sinne en mene istuskelemaan moneksi tunniksi koska se on hyvässä lykyssä puoli yö tai enemmän kun sieltä pääsee pois. Siis kun menen sinne töiden jälkeen. Eli jos joku teistä on terveydenhuoltoalalla tai muuten tietää asiasta (juu en ole googlannut), niin olisin kiitollinen jos joku voisi auttaa tässä asiassa. Pukeutukaa te lämpimästi älkääkä riekkuko vähissä vaatteissa ja ennen kaikkea, muistakaa olla ihmisiksi.

17 Kommentit

Mukavaa kun poikkesit!

  1. Meillä päin (taitaa olla valtakunnallinen nro) soitetaan 116 117 päivystysapu-numeroon kun emmittyään tartteisko mennä päivystykseen. Se on oikein hyvä, niin ei mene turhaan paikalle, jos sitten käännättävät suoraan kotiin. Ilmeisesti lääkäriin pitäisi mennä, jos nousee rakkuloita tai tunto ei palaa, vaikka kädet on lämmitetty ei liian kuumalla (n. 40 asteista).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laiskiainen, mä olin ihan unohtanut tuon numeron. Taidan soittaa sinne huomenna koska peukalot ovat vieläkin tunnottomat.

      Poista
  2. Jos ne on paleltuneet jo eilen eikä niihin ole vieläkään palannut tunto, niin kyllä lääkäri varmaan ois paikallaan.
    Ainakin tuota Laiskiaisen vinkkiä suosittelen myös minä eli soitto tuohon nroon 116 117, neuvovat siellä mitä tehdä.
    Ja nyt hei kaikesta huolimatta oma napa ensin: sua ei oo kuin yks ja sun pitää pitää itsestäs huolta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mun täytyy soittaa sinne mutta mä olen sellainen että mä vihaan lekurissa jonottamista enkä myöskään viitti mennä lääkäriin "pikkuvikojen" takia mutta jos tunto ei palaa, niin sitten on tehtävä jotain.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. En pelottele, mutta pelottelen kuitenkin. Yhellä entisellä kaverilla oli toinen käsi ranteesta sormiin tunnoton, joku työtapaturma juttu. Ei ollut yks eikä kaks kertaa, kun työkaverit sille huomautteli, ett hei, ootko huomannut, sulla vuotaa kämmenestä/kämmenselästä verta, kun kaveri oli vetänyt siihen puukolla haavan tai lyönyt ruuvimeisselillä tms.
      Pelleili vielä sillä ja esitteli baarissa, pöljä kun oli.

      Poista
  4. No voi helvetti Pöllö, kyllä mun on soitettava heti huomenna siihen numeroon ja kysyn mitä pitää tehdä.

    VastaaPoista
  5. Laiskiainen, kävin lääkärissä ja lausunto oli että peukalot ovat saaneet vähän kylmää mutta ei aihetta jatkotoimenpiteisiin ellei tunto palaa muutaman viikon sisään. Okei, tunto on edelleen poissa molemmista peukaloista ja toiseen on noussut samalainen rakko kun peukaloa olisi pidetty hetken aikaa tulikuumalla hellan levyllä mutta ehkäpä lääkärit tietää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ettet nyt vaan sanonut, että "no kyllä näillä pärjää, ei nää nyt niin pahat oo.."? Miesten tapa, sori vaan...
      Toi rakko on vähän huolestuttava mun mielestä ja toi "muutama viikko" aika epämääräinen 😖

      Poista
  6. Hyvä, että kävit lääkärissä. Tuo muutaman viikon seuraili kuulosta minustakin epämääräiseltä. Muista nyt ulkoillessa pitää extrahanskoja. Kylmänarkuus tulee varmaan jäämään sormiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pöllöseni, sanoin juuri noilla sanoilla 😁 koska vitutti istua lekurissa odottamassa ja sitten saa tuollaisen ylimielisen ja mielestäni turhan lausunnon mutta näillä mennään

      Poista
    2. Laiskiainen, mä tiedän vuosien kokemuksella ettei lääkäriin kannata mennä ellei joku raaja ole irti ja kanna sitä mukanaan, silloinkin käsketään odottamaan tai annetaan uusi aika muutaman viikon päähän. Okei, ehkä vähän liian jyrkästi sanottu mutta aika kiireistä ja välinpitämätöntä tuntuu olevan ja uskon että tämän jälkeen sormet paleltuu vieläkin herkemmin, ihan juuri niin kuin sanoit.

      Poista
  7. Tätien (Laiskiainen ja Pöllö) olis pitänyt olla sun kanssa siellä lääkärissä 😁😆 Meiltä ei ois ykskään lääkäri(nplanttu) paennut eikä pakoillut, vaan hoitanut sut kuntoon. Tädeissä on voimaa 💪💪💪

    VastaaPoista
  8. Oli juuri artikkeli paleltumista ja rakkuloita pitää aina käydä näyttämässä lääkärille, linkki

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/paleltuma-voi-syntya-jo-pikkupakkasessa-aarettoman-halyttava-merkki-oireet-hoito-ja-ehkaisy/8833086#gs.1d2xwl

    VastaaPoista
Uudempi Vanhempi