Nälkä. Jääkaapissa olisi kyllä ruokaa mutta olen pyrkinyt välttämään yösyömistä, painavimpana syynä se että mun tulee syötyä vielä senkin jälkeen kun ei ole enää nälkä. Jep, ihan hyvän maun vuoksi ja se johtaa ylensyöntiin mikä ei ole hyvä juttu. Ylensyönti eli mässäily on jopa mainittu Isossa Kirjassa Nou-nou-nou-juttujen listalla. Lisäksi mä olen koittanut pudottaa muutaman kilon vaikka olen vaikka olen painoindeksin suhteen ihan okei. Lähinnä se on yritys saada vartalon keskikohta täysin sileäksi, ei siinä nytkään ole mikään varsinainen paskamaha mutta pieni kumpu kummiskin ja se häiritsee. Tiedän ettei se pelkällä syömättömyydellä lähde eli vaaditaan liikettä ja pitäähän ihmisen syödäkin mutta olen nyt saanut reilussa kuukaudessa kuusi kiloa pois ja vielä kun pari lähtee, niin sitten on hyvä.
Kesä on hyvää aikaa ja varsinkin nämä helteet, pudottaa painoa koska kuumalla kelillä ei tee mieli ruokaa. En tiedä muista mutta omalla kohdallani on näin. Huono puoli on se että yöllä kun lämpötila putoaa hieman (tosin ei näillä helteillä), niin vatsa ryhtyy ilmoittelemaan vajeesta ja siinähän sitten käyt Jaakobin painia ittes kanssa. ”No jos mä vähän” tai ”vaan pari leipää” ja niin edelleen. On tullut vietettyä öitä joissa ovat vuorotelleet syömiset ja hammaspesut ihan kuin jossain sairaassa rituaalissa. Viime aikoina olen ollut voitolla mutta kunhan mennään eteenpäin ja syksyn viileät kelit tulevat, niin liikuntaa on pakko lisätä tai no, aloittaa aktiviiliikkuminen on siitäkin syystä ettei tässä enää nuorruta. Sanokaas ihmiset tai ei ole tietenkään mikään pakko sanoa koska kukapa outoja makuyhdistelmiä tai muuta vastaavaa paljastaisi paitti minä.
Tai hetkinen, en tiedä sittenkään voinko paljastaa koska te pidätte mua jo muutenkin tarpeeksi pimeenä mikä minä muuten olenkin...joten ei kai sillä mitään väliä ole. Jostain on aloitettava joten jos mulla on kattilallinen makkarakeittoa joka on yksi suosikeistani, joko saatua tai itse tehtyä (mulla on ystävä [female] joka toisinaan tuo ja toisinaan tekee täällä safkaa), niin syön koko kattilallisen eli kuutisen litraa periaatteessa yhtä kyytiä. Ensimmäinen lautanen heti sopan valmistuttua ja loput putkeen yöllä koska se nyt on vaan niin hyvää. Sama metodi ja kohtalo karjalanpaistin, makkarakastikkeen, jauhelihakastikkeen, lihamurekkeen, kaali/jauheliha -systeemi siirapissa (paistetaan siis pannulla ja lopuksi voidaan käyttää hieman kattilassakin jos ehtii) homman kanssa, perunamuusin ja lihapullien kanssa jne., vain nyt nämä suurimmat suosikit mainitakseni. Kaikki yöllä putkeen ja aamulla pieni hartaus edesmenneelle safkalle jonka piti riittää pariksi, kolmeksi päiväksi. Ei riittänyt.
Sitten on näitä makupareja/yhdistelmiä joita moni varmasti pitää outona mutta ovat oikeasti hyviä. Uskokaa pois, köyhyys pistää kokeilemaan kaikkea ja siitä hyvänä esimerkkinä tonnikala keltaisessa currykastikkeessa yhdistettynä normaalisti nuudelien kanssa mutta jos ei käytännöllisesti katsoen mitään ruokaa, niin arvatkaapa mitä? Pari päivää sitten haukuin Nalle-hiutaleet helvettiin koska olen syönyt niitä sairaan paljon mutta kun yhdistää kyseisen tonnikala/curryn näihin täysin pahvilta maistuviin pikku hiutaleisiin, niin on ihan suun mukaista ruokaa. Salamia myydään sellaisissa pikku pötiköissä ja kun sen kanssa syö tuoretta kurkkua niin menee kerralla koko hoito. AB-piimä ja suolakurkut ovat näin kesäkuumalla hyvä yhdistelmä ja krapulaan yksi parhaista comboista. Myös vadelmajäätelö ja paistettu liha melkein kaikissa muodoissaan on hyvää kesällä. Maukas ja helppo konsti on myös se että otetaan HK:n sininen, tuupataan makkaran pituussuunnassa omenaporalla (se vehje jolla saa siemenkodan pois) reikä makkaraan ja sama tehdään Edamille (luonnollisesti pala), katkaistaan edami niin, että se about pari senttiä lyhyempi kuin HK:n kyrsä ja tungetaan edamipötkö HK:n sisään. Makkaranporauksesta jäljelle jääneestä pikku tangosta katkaistaan tulpat makkaran molempiin päihin jottei juusto pääse karkuun, laitetaan uuniin/mikroon/airfryeriin ja vot! Meillä on hiton hyvää juustomakkaraa. Tässä ei ollut mitään outoa mutta kun sen HK:n sisään voi tunkea vaikka juusto/hunaja-yhdistelmän tai tonnikalaa (haasteellisempi toteuttaa mutta onnistuu kyllä), niin aletaan olemaan kulinarististen nautintojen alkulähteillä.
Mulla on eräs naispuolinen ystävä joka syytää raejuustoa joka paikkaan, siis ihan joka paikkaan ja pelkäänkin että koska tulee päivä jolloin hän laittaa sitä kahviinsa. Nih, ja jos pidätte mua outona, niin kuvitelkaapa että tämä samainen naaras tykkää siitä kun juustosiivulle vedetään sinappiraita jonka jälkeen juustosiivu taitetaan rullalle ja syödään. Olen koittanut ohjata häntä hoitoon mutta tuloksetta. Sen sijaan sipuli on hyvää ihan raakana ja sitä kannattaa oikeasti syödä kerran kuussa koska se tekee erittäin hyvää sydämelle ja ruoansulatukselle. Tosin syömistä seuraavien kahdenkymmenen neljän tunnin aikana tulee välttää ihmiskontakteja ja avotulta. Valkosipuli sen sijaan on itsestään saatanasta vaikka tiedänkin että sillä saa makua ruokaan mutta jokainen, jonka tiedän käyttävän sitä kokkauksessa, vetää överit ja tuloksena on raakaan sipuliin verrattuna tuotos, jossa ihmiskontaktia tulisi välttää seuraava vuosi. Ihan oikeesti, se pitäisi saada lakiin.
Että tämmöstä, nyt raapaistiin vain vähän pintaa mutta ehkäpä joskus toiste aiheesta lisää. Mikäli teillä on jotain outoja makupareja tai muita huimia yhdistelmiä, niin ottaisin ilolla vastaan koska hyvää safkaa ei ole koskaan liikaa.
Muistakaa olla ihmisiksi.
-Apotti-
Lähetä kommentti