Ketutuksen yhdeksäs taso ja kemihot

 

Mun piti illalla kirjoittaa jotain ja jotain siksi, että pää on ihan tyhjä mutta siitä olisi tullut painokelvotonta tekstiä. Nimittäin, jokaiselle meille on käynyt niin että asiat kyntävät itsestä riippumattomista seikoista mutta sitten kun asiat menevät niin, että aletaan kääntämään veistä haavassa, päässä tapahtuu kaikenlaista napsahtelua.

Olen tässä viikon odotellut yhden asian varmistumista ja vihdoin eilen sain tiedon että joo, homma onnistuu perjantaina ja asiaan tehtävät valmistelut (toinen osapuoli) tehdään illalla. No minäpä tiedosta kiitollisena soitan kahdelle muulle asiaan liittyvälle taholle ja kerron hyvät uutiset. Tunnin päästä tulee soitto asiaa järjestelevältä toiselta osapuolelta joka kertoo ettei homma onnistukaan. Eipä mitään, minä soittelen näille kahdelle muulle tiedon että nyt sitten asiat on kuitenkin peruttu. Menee puolitoista tuntia ja taas järjestelevä osapuoli soittaa että hei, se onnistuu sittenkin. Taas uusi soittokierros ja pahoittelut. Kuluu kaksi tuntia ja vartti, niin järjestelevä osapuoli soittaa jotta homma saattaa onnistuakin mutta on epävarmaa. Tässä vaiheessa päässäni rutisi jo uhkaavasti mutta päätin että kaikkia asian osaisia on informoitava ja soitin heille viimeisimmät saatesanoilla että enää en soittele vaikka mikä olisi, katsellaan sitten aamulla. Nyt siis elän jälleen samassa epävarmuudessa kuin koko viikon enkä tiedä mitä päivä tuo asian suhteen tullessaan.


Toisaalta minä ymmärrän valmistelevaa osapuolta mutta eikö jumaliste olisi kannattanut varmistaa viimeiseen asti että onnistuuko homma vai ei ja soitella vasta sitten? No, asiat eivät ole aina niin yksioikoisia miltä ne vaikuttavat ja tiedän että valmistelevalla osapuolella on monta asiaa hoidettavanaan joten en (enää) syytä häntä asioiden kehnosta tiedottamisesta, tai paremminkin tavasta jolla hän hoiti tiedottamisen. Eipä sitä olla itsekään mitään täydellisyyden perikuvia ja koska oman alani töissä muuttujat ja tilanteiden sekä aikojen muuttumiset ovat pikemminkin sääntö kuin poikkeus, niin lopetan keuhkoamisen tähän. Sen vielä kuitenkin sanon että rankan työpäivän jälkeen tällainen veivaaminen on hieman turhan raskasta, minä kun olen pyrkinyt siihen että työasiat hoidetaan työaikana, sen verran ihmisillä pitää olla organisointi-ym. kykyjä että hommat tulee hoidetuiksi.


Päätin viime viikonloppuna ottaa kemihot (kettu mikä homma!) käyttöön, toisin sanoen teen yhden kemihon tai vimihon, miten niitä nyt haluaakin kutsua, illassa normihommien lisäksi että saan alitajuisen stressitason laskemaan vähemmälle. Kunnianhimoinen tavoitteeni on stressin nollataso mutta epäilen että se on myytti koska elämä tarjoilee uusia kemihoita päivittäin. Kuitenkin, kaikilla on joko pienempiä tai isompia töitä joita on lykännyt lykkäämisestä päästyään, mutta kun kylmästi fokusoi pään että nyt se tehdään, niin kyllä se siitä. Itselläni on kyllä apuna aiemmin mainitsemani kemistien avut käytössäni mikä helpottaa huomattavasti mutta muille sanottakoon että kannattaa aloittaa noeisenynipaosta (no ei se ny niin paha ole) ja jos on aikeissa tehdä heheityin (heti helvetin iso työ),niin se kannattaa pikkoa osiin, osa per ilta ja vot! homma on hoidettu. Allekirjoittanut on saanut neljä kemihoa hoidettua pois tällä viikolla, eikun viisi jos sunnuntaikin lasketaan mukaan ja jo nyt on havaittavissa ettei päässä rutise niin pahasti kuin vielä viime viikolla.


Tietysti kemihoiden työstäminen on hankalaa eilisen kaltaisessa tilanteessa missä pitää olla luuri kourassa jatkuvasti ja kertoa huonoja uutisia mutta koittakaa sillä se on palkitsevaa. Itselleen voi antaa jopa bonuksen eli jos on saanut viikolla viisi kemihoa täyteen, niin silloin on lupa olla tasaisin persein koko viikonloppu eikä tarvitse tuntea syyllisyyttä. Se on hyvä malli koska hyvin levätyn (lue: laiskotellun) viikonlopun jälkeen on enemmän virtaa alkavaa viikkoa varten. Itselläni on siis tälle illalle vielä yksi kemiho jonka jälkeen on lupa aloittaa mukava viikonloppu.Mainittakoon vielä että kemihoiden työstämistä ja ajatusten kasassa pitämistä saattavat häiritä eperaeiykrit (ei perkele,rahat ei yksinkertaisesti riitä!) jotka ovat kemihoista pahimpia kuten esim. meikäläisellä tuleva auton remontti mikä pitää saada hoidetuksi ennen lujaa vauhtia lähestyvää katsastusta, mutta kannattaa venyttää muistia ja ajatella että onhan näitä ollut ennenkin ja hakea ratkaisumallia niistä (vippi, vekseli, suoranainen ihme etc.).


Työ


Koittakaa edes, ette menetä mitään ja mikäli onnistutte, niin jo yhdenkin kemihon tekemisellä voi olla suotuisa vaikutus parisuhteeseen koska useinhan on niin, että sitä toista osapuolta häiritsee kemihot enemmän kuin itseä. Näin oli ainakin silloin kun vielä olin aviossa, sain kuulla tekemättömistä töistäni tämän tästä vaikka muijan työlista näytti Kom Tumilta pahimpien taisteluiden aikaan.

Eipä tässä muuta, en yritä iskostaa teihin turhaa zeniläisyyttä mutta jos ollaan rehellisiä, niin me kaikki lykkäämme niin kutsuttuja kemihoita aika heppoisin perustein. Ei ne loppupelissä ole niin pahoja kun niiden kimppuun käy.

Muistakaa olla ihmisiksi.

4 Kommentit

Mukavaa kun poikkesit!

  1. Pliis, kirjoitatko sanakirjan 😉☺️
    Sain kyllä selvän noista kemihoista ja vimihoudta, mutta jossain vaiheessa pienet nalle puh -aivoni alkoi ylikuumeta.
    Oot kyllä oikeassa, noin kettumaiset hommat saa hoidettua suht helposti.

    Toi vatvominen asioissa on sieltä, varsinkin kun kysessä ei oo yksin sun ajankäyttö.

    VastaaPoista
  2. Täytynee ehkä joskus kirjoittaa koska mä käytän välillä omituisia sanoja ja lyhenteitä jotka ovat kaukana äidinkielestä ja oikeaoppisesta kirjoittamisesta.
    Vimihoit on ikäviä mutta sitten kun niitä alkaa tekemään, niin huomaa ettei niissä mene loppujen lopuksi kauaa ja kun ne on tehty, saa ottaa lungisti.

    Jep, minen pidä asioiden vatvomisesta eli jos jotain sovitaan, niin sitten se homma menee niin tai ei ollenkaan. Tietenkin tulee näitä muuttujia joille kukaan ei voi mitään mutta noin periaatteessa, sovitut asiat pidetään ja sillä siisti.

    VastaaPoista
  3. Itellä ainakin just se aloittaminen on se vaikein juttu. Alkuun kun pääsee niin eihän siinä sitten mitään. Nuo sinun lyhenteesi oli kyllä niin mainioita, että tuollaisia pitäisi kehittää itsekin. Tosin Maajussin siskot jo kulkee arkikielessä nimillä KTP ja THP nimikirjaimien perusteella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 😉Lyhenteet helpottaa elämää ja siksi suosittelen niiden käyttöä. Jotkut tykkää, toiset et.

      Poista
Uudempi Vanhempi