Sekalaista selontekoa

Tänään pitäisi jälleen olla auton kanssa yhdessä muutossa eikä suoraan sanottuna huvittaisi yhtään mutta onhan kaveria autettava. Onneksi ei tarvitse kantaa tai suoraan sanottuna en siihen pystyisikään. Kävin eilen katsomassa kohteen ja uskoisin että kolmella keikalla selvitään, mahdollisesti jopa kahdella koska kaikki pikkusälä on jo viety. Varsinaiset muuttomiehet ovat nuoria, riskejä miehiä joten ei senkään puoleen pitäisi mennä aikaa ja vielä kun välimatkakin kohteiden välillä on kohtuuden rajoissa, niin uskoisin olevani kotona ennen pimeää.

Eilinen oli huono päivä, koko vuorokausi kiputilojen kanssa ja se myös näkyi kaikessa mitä tein tai jätin tekemättä. Jouduin perumaan yhden tärkeän menon ja luostarissakin piti tehdä yhtä sun toista mutta minkäs teet kun kroppa ei anna myöten. Turhautumisen ei pitäisi antaa näkyä ulospäin mutta toisinaan kivut ovat sitä luokkaa ettei siltä voi välttyä. Yksi hyväkin asia mahtuu päivään, kaveri kävi puolestani apteekissa ja sain ”niitä jotka selkiyttävät ajatukset” joten tästä eteenpäin on hieman helpompaa, ainakin mitä tulee pään sisäiseen liikenteeseen. Huonona puolena se, että kyseiset raksut kuuluvat erityisryhmän lääkkeisiin eivätkä näin ollen kerrytä hintakattoa. Itseasiassa lääkkeistäni kolme on tällaisia joten sairastamiselle tulee hintaa ja koska eläkkeeni on mitä on, en saa Kelastakaan jeesiä näiden lääkkeiden osalta. Kolmesti olen kysynyt ja kolmesti on annettu kieltävä vastaus.

Myöhään illalla, troppauksen jälkeen olo oli sen verran parempi että tein pitkästä aikaa ruokaa sissimuonien vaihtoehdoksi, ei mitään vaikeaa vaan ihan pottuja keittelin ja tein kastiketta johon tuli jauhelihaa, papuja, herkkusieniä ja hemapaa. Ruokaisaa ja ihan ok, sitä kun on tottunut kaikenlaisiin comboihin niin lääkkeiden kun safkankin suhteen joten on harva ruoka mitä en syö. No, poikkeuksena mainittakoon valkosipuli joka tappaa meikäläisen, samoin oliivit ja jostain kumman syystä manteli kaikissa olomuodoissaan paitsi mantelimaidossa liotetut nuudelit, ne ovat ihan hemmetin hyviä. Siinä kolme jätkäntappajaa mutta kaikki muu menee alas.

Toppahousu-episodin jälkeen olen katsellut käytettyä, vähän jykevämpää tekoa olevaa ompelukonetta ja tällä ompelijalla jolle toppikset vein, on liikkeessään jos jonkinlaisia ompelukoneita myytävänä, mm. sellainen joka palaa oletusasetuksiin joka kerran kun virrat otetaan pois (=hyvä asia?)  ja monia muita mutta tällä hetkellä hinta on este. Ompelukoneet ovat yllättävän kalliita näin ompelumaailmaan vihkiytymättömän kantilta katsottuna mutta kaikkihan maksaa, joten se kai kuuluu asiaan. Toisaalta mun on tehnyt mieli myös vanhan ajan piirtopöytää, sellaista manuaalista juttua eikä mitään digidigiä koska sellaisella on piirustusten teko huomattavasti helpompaa. Mulla on kyllä kaksikin eri digitaalista versiota joilla teen piirustuksia mutta niissä on omat hyvät ja huonot puolensa ja koska minulla ei ole mitään useamman tonnin ohjelmistoja joissa on valmiita pohja- ja seinäratkaisuja, niin piirtäminen on työlästä eikä niin nopeaa kuin moni ajattelee. Olen turhan usein kuullut lauseen ”onhan sun helppo kun sulla on piirto-ohjelma” mutta vaikka niissäkin pystyy luomaan tietynlaisia malleja, niin jokainen kohde on erilainen eivätkä kaikki mallit käy kaikkiin kohteisiin. Sitä paitsi mä olen vanhan liiton ihmisiä ja tykkään että tietyt asiat tehdään tietyllä tavalla. Piirtopöydän suhteen on vain yksi ongelma; ne ovat melko isoja rohjoja joten se on suht iso asia, siis jos onnistun ylipäätään jostain löytämään piirtopöydän.

Mitäs vielä…..jos tänään pääsen ajoissa kotiin, niin hermorataihminen lupasi tulla käymään, muuten homma menee huomiselle eikä se ole välttämättä hyvä asia. Kaiken kaikkiaan olisi hyvä, jos hermorataihminen kävisi aina iltaisin eikä enää tarvitsisi tehdä mitään eikä lähteä mihinkään, vaan saisi nauttia hieman helpommista kiputiloista mutta eihän se tietenkään ole mahdollista. Siispä pitää olla tyytyväinen että ylipäätään saa apua mutta ihminen on aika ahne otus ja haluaa mahdollisimman paljon.


Sanonta stressipallon käytöstä


Maanantaina alkaa taas projektihommat mikäli sääolosuhteet sen sallivat, toivottavasti koska tavoitteena on saada pöytä puhtaaksi jouluun mennessä tai mieluummin joulukuun alkuun mennessä sillä koko ajan lähestytään kylmempiä kelejä. Nämä mun käteni kun ovat mitä ovat eivätkä ne oikein toimi kylmässä, tarkemmin sanottuna sormet. Joulun pyhien ja uuden vuoden jälkeen, heti vuoden alusta pitäisi alkaa yksi isompi sisäremontti ja toivon totisesti että se toteutuu. Ei niinkään rahan, vaan mielenterveyden kannalta ja olisi mukava päästä välillä sisähommiin kun on tullut oltua koko syksy vesisateissa ja kylmissä tuulissa. Autokin pitäisi katsastaa tässä kuussa ja toivon todella ettei mitään isompaa ole, lähinnä päästöt ovat ne jotka aiheuttavat harmaita hiuksia. En tiedä teistä, mutta minulla on aina ollut tapana ”selvittää” vanha vuosi ennen uuden vaihtumista koska uusi vuosi on mielestäni hienoa aloittaa puhtaalta pöydältä, siten ettei mitkään työt tai muut jutut jää kummittelemaan mutta ainahan tämä ei ole mahdollista. Mahdollista on kuitenkin karsia määrä mahdollisimman pieneen ja kun tekee kaikki pikku hommat mitä on vedättänyt pitkin syksyä, niin pelkästään jo se tuo hyvät fiilikset ja jos onnistuu tekemään nuo edellä mainitut + yhden isomman homman, niin aina parempi.

Tämmöstä tällä kertaa, kaikkea hyvää ja muistakaa olla ihmisiksi.





8 Kommentit

Mukavaa kun poikkesit!

  1. Hyvä, että sait selventäviä lääkkeitä.

    Minulla ei ole koskaan ollut piirtopöytää. Olisi varmaan kätevä, mutta olen niin tottunut piirtämään läppärillä, edes hiirtä en käytä. Tulee vapisevaa viivaa, mutta sehän on vaan persoonallista, hahhah.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, noi lääkkeet on aika tärkeä juttu, sääli vaan että kaikki maksaa niin pirusti varallisuuteen nähden.
      Mä kadehdin ihmisiä jotka osaavat piirtää oikeasti eikä vain suoria tai vähemmän suoria viivoja kuten rakennuspiirustuksessa on tapana.

      Poista
  2. Noista lääkkeistä kun ollaan nyt puhuttu - muiden lääkkeet ja tulot ja menot sun muut ei sinänsä mulle kuulu - niin tuli mieleen, että mun lääkäri juuri torstaina sanoi, kun puhui jostain uudesta lääkkeestä, jota voidaan ehkä kenties kokeilla jos tilanne pahenee ja jos ei Fimea siihen mennessä ole hyväksynyt sitä erityiskorvattavaksi (eli ei oo tarpeeks testattu), niin siis lekuri sanoi, että jos ei mulla ole varaa siihen lääkkeeseen, niin voidaan (hän voi) kysyä apua kustannuksiin sosiaalitoimistoon 🤔🤔

    Miniällä on sellainen valtavan kokoinen valopöytä, jota se käyttää kun piirtää.
    Ne asuu Pojan kanssa pienessä kaksiossa; kummallakin on oma suuri pöytänsä; Pojalla ihan vaan normi "työpöytä" täynnä kirjoja ja paperia, Miniällä se valopöytä. Makkariin mahtuu just ja just parisänky ja sit niillä pienen pieni olohuone jossa on kirjahylly täynnä kirjoja ja nojatuoli jota mä himoitsin monta vuotta 😄 - Poika soitti aina kotiin, että pistä se kettingillä kiinni johonkin, Äiti tulee käymään sisälle, kun vietiin Poikaa meiltä kotiin... No enää ei tarvi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen kysynyt sossusta pari kertaa ja molemmilla kerroilla tullut kieltävä vastaus vaikka oli lekurin puoltava lausunto liitteenä. Samoin mä ole hakenut sieltä jeesiä lämpöhanskoihin (joita mm. mastomiehet käyttää, toimii litium-akulla ja kolme eri lämpötila-aluetta) mutta njet, ei mitään. Siispä ostin ne, 250,- euroa mutta kyllä on hyvätkin. Ainoa huono puoli on se ettei ne oikein ole suunniteltu raksalle jossa käsitellään kaikkea teräväsärmäistä joten olen pitänyt niitä enemmänkin siviilissä mutta mä toivon että jos sä saat sen lääkkeen, ettei rahoituksesta tule pullonkaulaa.

      VAlopöydät on hienoja! Olen ollut jeesaamassa kaveria joka on seripainaja, siis tekee silkkipainotöitä ja se on tosi mielenkiintoista, tosin valopöytiäkin on monenlaisia joten en öuonnollisestikaan tiedä millainen ja mihin tarkoitukseen miniäsi valopöytä on mutta kaiken kaikkiaan ne on hemmetin käteviä.
      Kävin muuten sun blogissa ja lupasin sulle jotain kun voitan tänään 14.500 000,- lotossa, saat sä vähän enemmän kuin sen mitä lupasin.....😁

      Poista
  3. Niinpä tietysti, pärjäät liian hyvin. Ihan niin kuin mäkin, kun hain henk. koht. avustajaa, joka olis tukena ja turvana, että pääsisin lenkkeilemään yms. Noi tukkirekat yms. jotka tossa kylätiellä kulkee ei houkuttele mua tohon kävelemään kuin just postilaatikolle ja takaisin.
    Onneksi en tarvi sitä lääkettä nyt, pärjään entisillä. Toivotaan, ettei kohtaukset lisäänny niin paljon (n. 10-kertaistu), niin pärjään entisillä.

    Miniä kävi jonkun taidealan koulutuksen ja sai valopöydän kouluun mennessään syntymäpäivälahjaksi... en siis mäkään tiedä sen tarkemmin mihin sitä käyttää, mutta piirtää ja maalaa mm. muotokuvia.
    Mä jään miettimään, mitä haluaisin tuosta sun lottovoitosta, kiitos jo etukäteen 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä oot taitelija! Jumaliste Pöllö, huomenna odotan sulta postausta jossa sä kerrot sun kyvyistä joita sä piilottelet meiltä! Oikeesti, ihmiset on ihmeellisiä ja vaikka me ei ollakaan tavattu, niin mä tiedän jo myt että sulla on hyvä karma ja se on harvinaista näinä aikoina.
      *alkaa pohtimaan millainen otus Pöllö oikein on....*

      Poista
  4. Pöllö on vähän pöhelö 😝 - sille sattuu ja tapahtuu aina ja kaikkialla. Lyönyt vissiin liian monta kertaa päänsä milloin mihinkin, siis koheltaessaan. Vähän yllytyshullu, aina valmiina 😁 Haluaisin osata vaikka mitä, mutta en oikein osaa mitään - innokas opetelemaan. Mursu vaan ei anna ihan kaikkia työkaluja mun käsiini, miksköhän...
    Ujo, arka ja hiljainen, mutta sitä ei kukaan koskaan usko. Liian kiltti, yleensä, mutta sitten kun suutun, niin sitten on oksat pois.
    Ja ehkä se tärkein: saanut vähän sellaisen vanhan ajan kasvatuksen tyyliin "koko kylä (suku) kasvattaa": järki ja etenkin maalaisjärki pyritään pitämään mukana, vaikka välillä sekoillaankin 😄🤭

    VastaaPoista
  5. Jos sä olet yllytyshullu niin me ollaan samaa klaania. Kväin nyt aamulla lukemassa sun postauksen ja älä sano ettet osaa mitään, ne sukat ja lapaset olivat mielettömän hienot! Mä en tajua miten ihmiset osaa ommella.
    Sen olen oppinut että normaalisti kiltit ihmiset ovat suuttuessaan itsestään saatanasta, siis oikeesti sellaisia joita pitää varoa koska ei tiedä mitä tapahtuu mutta onko se sitten niin paha asia? Jokainen pitää puoliaan niin kuin osaa ja ne jotka elävät kilttien ihmisten kanssa, oppivat ettei pidä mennä ärsyttämään tai käy huonosti.

    VastaaPoista
Uudempi Vanhempi