Normi jurinaa

 

Ps näin etukäteen. Näköjään ei mitään hyötyä sivuleveyden muuttamisesta koska blogger eli teema muuttaa tekstin oletusleveyteen. Tyhmä minä.


Tämä on testisivu joka toivottavasti onnistuu ja johon toivon palautetta teiltä. Nimittäin, minua on jo pidemmän aikaa häirinnyt blogini ”liian” pitkät rivit ja ainakin itselleni hieman lyhyempien rivien lukeminen on helpompaa, liekö perua puhelimen näkymästä, ts. uutisjutut ja muut mitä kaikkea netistä nyt löytyykään. Kirjoitan näitä tekstejä Libre Ofiicen writer´illa ja normaali sivunäkymä on perus A4 marginaaleineen etc. Sivun ominaisuuksia pystyy rukkaamaan ja juuri tämä teksti on muutettu niin, että kavensin sivua kuutentoista senttiin ja lisäsin rivivälin 1.15. Marginaalit normi 1.9 senttiä. Joten jos tätä on helpompi/mukavampi lukea kuin aiempia postauksia, niin olisin kiitollinen jos ilmoittaisitte siitä kommenttiosiossa ja jos taas ei, niin maininta siitäkin. Myös ehdotuksia että pitäisikö olla vielä kapeampi tms. otetaan vastaan ja toteutetaankin. Tätä kirjoitettaessa en vielä tiedä miltä tämä näyttää varsinaisessa blogissa mutta sen näkee sitten.


Eilinen oli rankka päivä, tasakattotyömaan runkopuut tulivat kuorma-autolla mutta koska maasto oli enemmän kuin haastava, kuorma-auto ei päässyt perille ja niinpä minä ja kaverini jouduimme kantamaan kaikki lankut (= lähes koko päivä) noin 50 metriä alaspäin savista rinnettä joka oli melko jyrkkä. Alkuun rinteessä kyllä oli niljakasta heinää ynnä muuta kasvillisuutta, mutta parinkymmenen ylös-alas – taapertamisen jälkeen koko ura muuttui savivelliksi ja voin kertoa että on melko haastavaa pysyä pystyssä jyrkässä, savisessa rinteessä kun olkapäällä on pari, kolme lankkua. Haavereita ei kuitenkaan sattunut ja edes takaisen ravaamisen yhteydessä sain huomata kuinka huono kunto mulla on, toki kaverikin valitteli samaa. Jalat olivat jokaisen nousun jälkeen maitohapoilla ja henkeä piti haukkoa hetken verran ennen seuraavaa reissua.


Sade


Päivään kuului myös tasakaton puhdistus lehdistä joita oli muutaman sentin kerros koko katon alalta, mikä taas oli aiheuttanut sen että katolta vedet pois johtava kattokaivo (sihti) oli tukkeutunut ja näin ollen katolla vettä oli kymmenisen senttiä joka piti saada pois ennen kuin pystyimme harjaamaan ja poistamaan lehdet. Bonuksena vettä satoi – ei tihuuttanut – koko helvetin päivän joten kun lopetimme työt, niin olimme aivan losomärkiä ja nyt sitten pidetään peukkuja ettei tule mitään isompaa tautia. Nenä vuotaa kyllä lahjakkaasti mutta se on pientä.


Harmitta kun hieroja ei tule tänä viikonloppuna, hääp kun käy pääsääntöisesti joka toinen viikko/viikonloppu koska jos koskaan, niin nyt tarttis hierojaa. Paikat ja varsinkin yläselkä ja hartiaseutu on niin jumissa että se säteilee päähän ja se on päänsärky jota ei saa millään raksuilla pois. Mulla on kyllä suihkussa hierova suihkupää jota en juurikaan käytä, mutta eilen illalla oli pakko kokeilla ja todeta ettei siitä ollut mitään apua. Ehkäpä tämä tästä muutaman päivän sisään tokenee.


Huolimatta eilisestä postauksesta ja siitä että voi hyvällä omalla tunnolla olla tasaisin pepuin koko viikonlopun jos on tehnyt kaikki viikon kemihot, niin eihän se tietenkään toteudu. Tänään pitäisi olla ohjelmassa muutaman lipaston, pöydän ja sängyn kasaus (luonnollisesti ensin ne on haettava liikkeestä ja vietävä kohteeseen), jokunen valaisin pitäisi asentaa ja sitten viedä käydä kaverilla joka asuu samalla suunnalla. Toisinaan sitä miettii että loppuuko tämä koskaan mutta minä olen tyyppi joka ei oikein osaa sanoa ei jos kaveri tarvitsee apua ja tässä tapauksessa on kaveri on naisihminen joka aloittelee omaa elämäänsä pois kotoa miksi nämä tämmöiset jutut ovat aina tärkeämpiä. Jos jotkut vanhat pierut muuttavat asunnosta toiseen, niin se on ihan eri juttu.


Ei auta valittaa, ehkäpä huominen on sitten parempi ja saan oikeasti olla sohva selässä ja tuijottaa vaikkapa tv:tä. Sieltä mitään muuta kiinnostavaa tule mutta nyt on alkaneet nämä talviurheilulajit joten jos vaikka hiiihtoa vaikka sekin on mielestäni mennyt ihan omituiseksi ihme sääntöineen ja välinekikkailuineen, nyt viimeisimpänä fluorivoiteiden käyttö ja sen kieltäminen.

Ollapa vanha hyvä aika jolloin niin miehet kuin naisetkin hiihtivät kunnon puisilla suksilla bambusauvojen kera ja yllä oli about 3 senttiä vahva mikä lie puuvillasta tehty verryttelyasu. Uskallan väittää että entisajan ja nykyisten välineiden (asusteet ja monot mukaan luettuna) välillä on muutaman kilon ero vaikkei se ketään kiinnostakaan.

Tämä menee taas jaaritteluksi, joten lopetan tähän. Muistakaa olla ihmisiksi, varsinkin ulkomailla 😉







10 Kommentit

Mukavaa kun poikkesit!

  1. Juu juu,😉 Koeta nyt aatella itteeskin välillä ja ottaa se sohva selkääs.
    Lue vaikka tää, millä on pakko vähän jollekin elvistellä
    https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009975087.html
    "Kati Kainalomato" on mun serkku ja nimi tulee siitä, kun se pienenä halusi aina olla mun kainalossa 🥰 Kun olin sairaalassa, se toi mulle kaksimetrisen madon, jonka oli tehnyt lasten kanssa ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu, se on se juttu mitä meidän jokaisen pitäisi tehdä. Mä tsekkaan ton linkin kunhan saan nään kommenttiasiat kuntoon niin täällä kuin muuallakin.

      Poista
  2. Hiukka on teksti leveää, kapeampaa olisi helpompi lukea "yhdellä silmäyksellä", ei tarvitsisi käännellä päätä.

    Ihanaa, että talviurheilukausi alkaa! Siis telkkarissa, ei minulla. Mäkyhyppy, hiihto, yhdistetty, ampumahiihto, syöksylasku, jess.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, mun täytyy kaventaa sitä koodin puolella koska muuten ei tunnu onnistuvan ja hienoa että pidät talviurheilusta, ne on ihan parasta.

      Poista
  3. Joku liukumäki olis pitäny siihen saveen tehdä, mitä pitkin pistää lankkua tulemaan. Tuli mieleen kun viime juhannuksena tekivät meille uuden katon varastoon, ja telineet ja muut romppeet mitä kuormuri toi, jätettiin n. 30 metrin päähän josta kesäpoika niitä raahasi. Ja sama homma tietty sitten poisvientivaiheessa. Olis tehny mieli auttaa mutta luultavasti en olis saanu sellasta telinepalkkia liikahtamaankaan, tai en ainakaan useempaa.
    Oon ollu sohva selässä koko viikonlopun...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne kantaa jotka ottaneet keikan, älä siitä välitä. Sohva selässä on tutttu ja hyvä elementti.

      Poista
  4. Mä en kyllä erottunut minkäänlaista muutosta aiempaan kaistanleveyteen.

    Sinä kipeine selkinesi kanniskelit niitä lautoja? Just. Oon ihan hiljaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei kuin teema muutti sen taas leveäksi, mun pitää koodin puolella kaventaa sitä jahka ehdin.
      Joskus (aina) on pakko kantaa jos koneella ei pääse, sellaista se on.

      Poista
  5. Heeeei - missä sä oot?
    Mä oisin tarvinut sua kuluneella viikolla, lapset piristi täällä kyllä mutta kaipasin sun sarkastisia totuuksia silti.

    VastaaPoista
Uudempi Vanhempi