Punaiset pullat ja rajatila

 

Eilinen oli hyvä päivä sillä kun aloiteltiin muuttoa, niin kohteeseen ajoi eräs yhteinen tuttumme pakulla ja niinpä ei tarvinnut meikäläisenkään kun heittää yksi reissu. Menin muuton jälkeen suoraan nuorimman systerin luo käymään koska hääp asuu siinä lähellä, juotiin kahvit ja vaihdettiin kuulumiset jonka jälkeen lähdin ajelemaan kotia kohti. Tulin luostariin hyvissä ajoin ja ehdin (lue: viitsin) jopa imuroida ja kiitos tästä kuuluu consertoille jotka ovat siitä hyviä raksuja että pää fokusoituu siihen mitä on tekemässä eikä tule ”mua ei huvita”-fiiliksiä. Kiitos kemistit, olette te melkoista porukkaa.


Söin imuroinnin jälkeen kuin nuori hirvi ja hetkeksi tuli sellainen ähky että luulin kuolevani ja etten saisi mitään enää aikaiseksi mutta sain kuitenkin tehtyä paperihommia mikä on hyvä juttu. Tänään tulee hermorataihminen puolen päivän jälkeen joten senkin puoleen ajattelin että parempi siivota (kämppä todella vaati sitä) eilen, niin tänään ei tarvitse tehdä mitään pakollista vaan saa nauttia kiireettömästä sunnuntaista. Se se on parasta ja jos viitsin, niin taidan leipoa nyt aamupäivällä ehkäpä ihan peruspullaa tms.


Aikoinani erottuani hullusta kokista koitin kerran leipoa, tein melko ryhtevän taikinan mutta jo siinä vaiheessa jotain meni ketuiksi sillä taikina oli hyvin punaista mutta haju oli kuitenkin ihan pullataikinan haju joten en kiinnittänyt siihen mitään huomiota. Pullat paistuivat nätisti ja taputtelin itseäni selkään hyvästä tuloksesta. Olin keittänyt kahvit ja heti kun sain pullat uunista, istuin keittiön pöydän ääreen nauttimaan työni tuloksista ja pulla oli melko hyvää mutta ilo jäi lyhyeksi sillä kotvan kuluttua pullat olivat saatanan kovia, siis oikein helvetin kovia. Suutuspäissäni heitin yhden pullan keittiön oviaukolta olohuoneen läpi peräseinään ja vannon että pulla säilyi ehjänä mutta tapetin alla olevaan seinätasoitteeseen tuli selkeästi havaittava painauma. Olisin ehkä koittanut kaupata niitä jossain vaiheessa armeijalle uutena ammusmateriaalina mutta ketutti niin paljon että heitin molemmat pellilliset roskiin. En tiedä mikä meni vikaan mutta eihän esim. kardemummasta voi taikina värjäytyä punaiseksi ja ei kai se koveta pullia? Mene ja tiedä mutta siihen katkesi leipurin urani pitkäksi aikaa. Nykyään sentään osaan leipoa pullia ja tehdä yksinkertaisia kakkuja, juustokakut ovat helppouden ja maun takia ykkössuosikkejani.


Sometimes


Nyt pieni tunnustus. Kirjotin tähän asti aamuyöllä ja tätä olisi jatkunut vielä kolme kappaletta melkoisen eri muodossa sillä nuokuin tuolissani jossa kirjoitin ja tuli todella hämärää tekstiä, aivan kuten olimme eilen puhuneet RH:n kanssa joka pitää Tuulitunnelissa blogia. Meinaan siitä että voisi olla tai olisi mielenkiintoista lukea mitä unia ihmiset näkee, ne kun ovat järjestään aika absurdeja. Unien tulkinta onkin sitten eria asia ja se on alue johon en ole perehtynyt mutta joka tapauksessa tuli kirjoitettua kolmen kappaleen verran enemmän unessa kuin valveilla ja eräskin lause meni näin ”Olen aikonut tulevaisuudessa ne on kolme ratasta mitkä pyörittävät sitä sunnuntai”. Ihminen näköjään pystyy jonkinlaiseen ”älylliseen” toimintaan unen ja valvetilan rajamailla ja vaikka tässä tapauksessa tuotos oli kaikkea muuta kuin älyllistä, niin se oli kuitenkin selkeämpää kuin pelkkien peräkkäin olevien kirjainten sekasotku. Ihmisen aivot ovat merkillinen koneisto.


Tai mistä sitä tietää, voihan olla että minulla hirtti koneisto kiinni hetkeksi aikaa ja olen viimein sekoamassa lopullisesti? Siinä tapauksessa on luostarin ovelle laitettava omalla vastuulla-lappu koska en usko (ainakaan puoliunessa kirjoitetun perusteella) että teksteistä tulisi soveliaita koska eivät ne nytkään ole sieltä soveliaimmasta päästä. Säilytin muuten tuon valvetila/uni tekstin ja voi olla että julkaisen sen joskus, olkoonkin että sitä täytyy hieman sensuroida sillä kaikkea ei voi tänne laittaa.

Nyt menee jaaritteluksi joten lienee parasta että lopetan tähän. Tällä hetkellä olotila on suht hyvä, kiputilat eivät ole liian voimalliset ja toivotaan että tilanne myös pysyy sellaisena. Saa nähdä mitä huominen tuo tullessaan ja mikäli yksi asia onnistuu, niin saatte kuulla siitä mutta vielä tällä hetkellä se on epävarmaa.

Muistakaa olla ihmisiksi.

12 Kommentit

Mukavaa kun poikkesit!

  1. Punaisia pullia.... Jep jep... No, kovia pullia minäkin oon saanut aikaiseksi, se kyllä johtui siitä, että unohdin hiivan. Hyvin ne vieraille kelpasi, piruilivat vain muutaman kuukauden sen jälkeen. Onneksi enää ei tarvi leipoa...

    Mä nään nykyään niin sekopäisiä unia, että - voisin periaatteessa kyllä niitä kertoakin, mutta en omassa blogissa, sillä sitä lukee niin moni jotka tuntee mut in real life; siis Äiti, Sisko (no Sisko kyllä ymmärtänee), pari muka-ystävää.
    Mutta sekopäisiä unia - joille pystyn nauramaan ja jotka unohdankin aika pian - pelottavampaa on déjà-vu -kokemus silloin, kun et ole varma onko se oikea. Nii-in, kuulostaa juuri niin järjettömältä kuin onkin.
    Eli saan tuollaisia silloin, kun epikohtaus on alkamassa. Tuntuu, että olen elänyt sen hetken joskus, mutta koska se sijoittuu yleensä siihen aikaan kun olin ne reilut pari viikkoa sairaalassa ihan omissa sfääreissäni, en voi olla varma, onko sitä sittenkään oikeasti koskaan tapahtunut. Ja kun se hetki on ohi, en saa siitä enää kiinni, se katoaa saman tien, puff!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on varmaan sitten ollut se hiiva sillä ne pullat kovettuivat hieman jäähdyttyään ja olivat hemmetin kovia.

      Unet ovat jännä juttu ja en tiedä mutta olen kuullut että Deja-vu on aivojen etuosan yritys korjata virheellisiä muistoja, mene ja tiedä mutta toisinaan ne on pirun pelottavia. Ensin tulee tunne että "hei, mä tiedän mitä tapahtuu" ja sitten sitä onkin ikään kuin sivustakatsojana ja seuraa kuinka tapahtumat etenevät ennalta määrätyn mukaisesti. Karmivaa.

      Poista
  2. Nuo déjà-vut on tosiaan aivojen etuosan, ohimolohkon tuotoksia ja, miten se nyt sitten sanotaan, yhden lainen epilepsiatyyppikin. Olin vuosia sitten sopeutumisvalmennuskurssilla ja siellä kohtasin ensimmäistä kertaa henkilöön, jonka epi oli juuri tuollainen déjà-vu -epi. Omienkin "sähikäisten" alkulähde on oikeassa ohimolohkossa, mutta ne on ihan omanlaisiaan, niihin vain välillä liittyy nuo déjà-vut, ei aina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä oli valaiseva kommentti ja minä ymmärrän asiaa huomattavasti paremmin. Täytyy lukea aiheesta heti kun on aikaa enemmän.

      Poista
  3. Selvisikö koskaan, mikä ne pullat värjäsi punaiseksi? Kuulostaa mielenkiintoiselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei, minä en tänä päivänä tiedä mikä ne värjäsi mutta jotain väärää taikinaan meni. Pullien kovuus saattoi johtua siitä punaisesta kamasta tai sitten hiivan puutteesta kuten Pöllö sanoi.

      Poista
  4. Mulle ainakin tulee hirmu hyviä ideoita aina puoliunessa, joskus selviää elämän tarkoituskin ja vaikka mitä, mutta joko ne unohtuu tai sitten herättyä huomaa niiden olevan ihan pöljiä juttuja. Sama kuin se joku elokuvantekijä (olisko ollu Hitchcock) sai unessa/puoliunessa mahtavan elokuvaidean ja kirjoitti sen ylöskin, ja aamulla paperissa luki "tyttö tapaa pojan".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puoliunessa saa hyviä ideoita mutta ainakin mulla on se ärsyttävä juttu, että kun mä tokenen niin mä en muista enää mitään. Liekö ollut sitten niin paljon unen puolella vai mitä mutta menee hyvät aatokset hukkaan.

      Poista
  5. Mä "laitoin" tässä muutama yö sitten kolme serkkulikkaani (sisarukset) vankilaan ja myin niille sitten matkapuhelinliittymät (liittynee jollain tavalla työhöni jota tein 30 vuotta sitten...). Väitin, että ne voi ilmaiseksi soitella toisilleen siellä vankilassa. No sehän oli valetta ja meidän mummu tuli sitten selvittämään sitä asiaa mun puolesta. Siinä kun mummu selvitteli sitä asiaa, mä istuskelin siellä jossain vankisellin ikkunalla ja luin Aku Ankkaa...

    Ei, en kaipaa takaisin töihin, en myyntityöhön enkä siihen mitä tein ennen saikulle jäämistä...
    Sitä edellisenä yönä olin rakentanut purjelaivan....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka sä sanoit ettet sä julkaise uniasi, niin sun pitää ehdottomasti perustaa toinen , salablogi ja julkaista ne!
      Mä uskon että ne olisi varsin kiehtovaa luettavaa koska mulla on jotenkin semmonen tunne, en tiedä mistä mutta.....

      Poista
Uudempi Vanhempi