Hevosia ja siinä se sitten melkein olikin

 

Hohhoijaa. Maanantaina ja eilen tehtiin tosi pitkät päivät että saatiin loppuveto valmiiksi ja itseasiassa jo eilen siirryttiin toiseen kohteeseen. Maanantai oli sikäli mielenkiintoinen, että aitauksessa olevat hevoset (vajaa parikymmentä) olivat hyvinkin uteliaita – kaiketi kuuluu hevosen luontoon/opittuihin asioihin – ja niitä sai hätistellä kauemmas tämän tästä. Ei ole nimittäin kiva olla neljän metrin korkeudessa kun tikkaiden alapäässä kun yksi tai useampi hevonen alkaa ”nojailemaan” tikkaisiin. No, mitään pahempaa ei sattunut ja kaikki työt saatiin kunnialla tehdyksi. Miinuspuolena se, että työmaalla oli kohteita joissa joutui kirjaimellisesti kävelemään hevosenpaskassa mikä vaati tavallista tarkemman kenkien puhdistusoperaation mutta muuten ei mitään, oli lämmintäkin sillä mittari näytti kuutta ja puolta astetta. Pari kertaa sataa tihuutti enemmän, mutta pidettiin tauot silloin ja vältyttiin isommalta kastumiselta.


Tänään onkin rikkinäinen päivä, aamupäivällä on verikokeet ja pääsen vasta sitten lähtemään rautakauppa kierrokselle, materiaaleja on ostettava pakun täydeltä mutta jahkas ne on asennettu, kohde 2 on valmis ja sitten ei olekaan jäljellä kuin yhden tasakaton muuttaminen harjakatoksi. Tänään tulee hieroja ja se on hyvä juttu koska jalat ja eritoten selkä ovat aika helvetin kipeitä kun tässä ollaan keikuttu tikkailla pari päivää.

Muuten ei elämässä mitään ihmeellistä, päivät töissä ja yöt enemmän tai vähemmän suoratoistopalveluiden tuijottamista. Aiemmin puhuin että sitä voisi tehdä vielä jotain ennen joulua näiden töiden valmistumisen jälkeen mutta nyt olen sitä mieltä että loppuvuosi saa olla lomaa. Jotenkin sitä on vaan ihan tööt ja leipääntynyt kaikkeen. Ehkäpä mä olen vaan niin laiska ihminen. Mene ja tiedä.


LOL


Nyt on niin hemmetin väsynyt ettei ajatus oikein luista joten jääköön tämä tällaiseksi tynkäpostaukseksi. Voisihan tähän vielä laittaa lähikuvan hevosen sieraimesta, heppa kun tuli tekemään lähempää tuttavuutta kun oli lähettämässä yhtä viestiä joten päätin napata siitä hyvän kuvan mutta hevonen tuumasi että ”hei, minäpä tungen tuon luurin sieraimeen” joten otin sitten siitä kuvan. Se oli virhe koska oli aikainen aamu ja hämärää, joten kamerassa oli salama automaattisesti ja hevonen ei siitä tykännyt, säpsähti ja lähti litomaan niin vauhdikkaasti että persjalkaisella oli vaikeuksia pysyä pystyssä. Jääköön nyt kuva laittamatta kuitenkin koska minen muutenkaan viitsi laitella työmaakuvia, se on näiden asiakkaiden yksityisyyden suojaamista jos näin voidaan sanoa mutta tajuatte kumminkin mitä mä tarkoitan.

Joten, pitemmittä puheitta, muistakaa olla ihmisiksi sillä joulu lähestyy ja tonttuja on tavallista enemmän liikkeellä jos mahdollista. Liikenteessä niitä tuntuu riittävän vuoden ympäri, ainakin mitä hulluihin ohituksiin tulee.


12 Kommentit

Mukavaa kun poikkesit!

  1. Ootko muuten tullut ajatelleeksi, että persjalkaiset pysyy paremmin pystyssä kuin pitkäjalkaiset ja toisekseen ne ei putoo niin korkeelta 😉 Tuli vaan mieleen, kun tää sun päivitys oli jäänyt tähän koneelle auki kommentointia varten ja kun avasin läppärin kannen, ensimmäisenä silmiin osui sana "persjalkainen"....
    Oletko kuullut sanonnan "On pe..e kuin hirvellä. Ei yhtä iso, mutta yhtä korkeella". Sori jos meni jutut mauttomiksi, mutta johtuu taas siitä, että Riesa yritti pilata hyvän päivän näin viime metreillä.

    Oikeesti täällä on ollut hyvä päivä - muistaakseni. Palaan siis oman blogin pariin. Hepat on muuten ihan kivoja; pitää vaan ottaa tukeva haara-asento, jos antaa niiden nojailla. Tikapuut ja hepat ei oo hyvä yhdistelmä 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kyllä ! Me olemme paljon tukevammin maankamarassa kiinni kuin pitkät hujopit jotka heiluvat jo pienessä tuulessankin!
      Olen kuullut tuon sanonnan, ja koska rakennusalalla (valitettavasti, en tiedä johtuuko savessa kahlaamisesta, räntä - ja vesisateista vai veemäisistä töistä koska kaikkea ei todellakaan pysty tekemään koneilla) käytetään hyvin törkeää kiletä, niin p.....seeen tilalla on vielä törkeämpää mistä anteeksipyyntöni.
      Voi hemmetti sitä riesaa, toivottavasti tulevat päivät ovat parempia ja mä tuun poikkeen sun blogissas ihan kohta jahkas saan luostarin asiat hoidettua (postaus tulee myöhemmin).
      PS. Hepat ja tikkaat eivät todellakaan ole hyvä yhdistelmä, yhdellä kohtaa luulin jo että nyt lähti tikkaat alta mutta ei onneksi, kunnon karjaisu riitti.

      Poista
  2. Hevonenkin on ehkä sitä mieltä, että sierain on yksityisasia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä uskon myös että asia on näin. En nimittäin katselisi hyvällä jos joku yrittäisi kuvata mun ylempiä hengitysaukkojani 😉

      Poista
  3. Ei tarvitse pyytää anteeksi 😁 Mursu oli seurusteluaikanamme vähän aikaa raksalla töissä, sitten muutamaan otteeseen rengasfirmassa (=erittäin miesvaltainen yritys). Isäni oli autonasentaja.. Ja jostain syystä itsekin eksyin suht miesvaltaisiin työpaikkoihin työurani aluksi. Ei sillä, etteikö tarkemmin ajatellen naiset ole suustaan vielä pahempia - esittävät vain olevansa sieviä ja siivoja. Mutta sehän on sitten vain mun mielipiteeni. 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.
      Raksalla naiset jotka ovat yleensä naisia, ovat heti tuhannen kertaa pahempia kuin miehet, luulisin sen johtuvan siitä että miehet - joo, me olemme moukkia - heittelevät naisille tosi alatyylin ehdotuksia joten naiset ovat oppineet vuosikymmenten saatossa pitämään puolensa. Hauskinta on ne tilaneet joissa joku mölliturpa heittää naiselle typerän jutun ja nainen vastaa vielä pahemmin jolloin nämä miehen kaverit nauravat tälle äijälle kaikista eniten ja voi sitä vitt.. eikun kettuilun määrää mitä tää onneton äijä saa osakseen 🤣🤣

      Poista
    2. Naiset osaa kyllä olla roiseja. Yksi entinen miespuolinen työkaveri sanoi joskus, että hän luuli kirjastoon tullessaan et naiset olis jotenkin lempeitä ja kaunispuheisia, kyllä luulot karisi äkkiä :D

      Poista
  4. En ole koskaan ollut mikään heppatyttö, mutta kerran pienenä kävin vanhan mökkimme lähellä ruokkimassa jotain kaakkia leivänkannikoilla ja sen turpa oli ihanan pehmeä. Nykyisin seuraan Kaviokonstaapeleita Instassa.

    Persjalkaisena on hyvä olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yks vika tässä persjalkaisuudessa on: mun jalat ei ylety lattialle, kun istun nojatuolissa oikein kunnolla. Mursun piti ostaa mulle rahi, ettei jalat puudu. Noloa.

      Poista
    2. Puskis, mä olen kans aina luullut että Hiljaisten Salien naiset ovat hillitympää väkeä mutta olin taas näköjään väärässä 😁
      Hevoset on kyllä kiehtovia eläimiä mutta sen olen oppinut elämäni varrella että jotkut niistä ovat todella pahapäisiä.

      Pöllö, ei tuosta kannata olla nörrösillään. Parempi vaan ettei sukat kulu. Lisäksi on todettu että persjalkaisilla on vahvempi ylävartalo kuin hujopeilla koska persjalkaiset joutuvat kurottelemaan niin paljon. Toisin sanoen me olemme ehkä lyhyt, mutta vahva kansa 😉

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Niin, noita ihme sanoja on siunaantunut vuosien varrella, mm. se että kaunein tapa tai sana on pielustelu elikkäs rakastelu. Paaksaaminen on taas sama asia mutta vähän laimeampi, eikä siinä ole oikein tunnetta mutta silloin pielustellaan, niin välitetään toisesta oikein tosissaan.

      Poista
Uudempi Vanhempi